Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Column Blik van Co: ‘De Stoel’

Algemeen

Onze relaxfauteuils zijn al wat ouder en zitten niet meer zo lekker, dus mijn vrouw riep enthousiast: “Heb je zin om naar de meubelboulevard te fietsen”? “Ja dat is prima maar we maken er wel een ‘blokkie om’ van”, antwoord ik haar. Na een uurtje fietsen komen wij bij de meubelzaak. 

In de zaak kijken we wat rond en op een banjer staat geschreven dat een relaxfauteuil een fijne comfortabele stoel is en waar je lekker in weg kan kruipen. Zij hebben meerdere standen en een verstelbare voetensteun. Je kan zelfs rechtop zitten, een beetje achterover, of je klapt hem achteruit om lekker te liggen. Als laatste regel staat er dat sommige exemplaren elektrisch verstelbaar zijn en dat het een stoel is die “prominent” in je huiskamer staat. 

Mijn gedachten gaan terug naar mijn opa want die had vroeger ook zo’n stoel. Het waren toen grote lompe stoelen waaraan je direct zag dat het een bijzondere stoel was. Een stoel met als doel dat opa rustig met zijn grote bolknak (Schimmelpennick) tussen de lippen heerlijk kon genieten. Maar die tijd is voorbij, het zijn nu handige, ruimtebesparende stoelen waarop je heerlijk kan zitten.

Stoel heeft ieder technisch snufje maar kan-ie mij ook naar de supermarkt rijden?

“Kan ik u van dienst zijn?” De vriendelijke verkoopster stelt zich voor als Claudia en na uitgelegd te hebben dat wij op zoek zijn naar een relaxfauteuil geeft ze ons informatie wat de mogelijkheden zijn van zo’n stoel. Onvoorstelbaar wat er allemaal kan: Top-Swing zorgt voor ondersteuning van je nek; voetenklep; elektrische lendenondersteuning; massagefunctie in de rugleuning; stoelverwarming; USB-aansluiting voor het opladen van je telefoon of tablet. 

Zelfs een sta-op functie kan toegevoegd worden en als klap op de vuurpijl worden bij ons metingen verricht om de stoel precies op maat te maken. We kijken elkaar aan en willen zo’n stoel bestellen. Het is een stoel die aan alle hedendaagse eisen prominent voldoet. 

Toch blijf ik met een vraag zitten en die stel ik ook: “Ieder technisch snufje heeft deze stoel, maar kan hij mij met mijn boodschappenlijstje ook naar de supermarkt rijden?” “Helaas dat moet u toch zelf doen”, was het antwoord van Claudia. Tevreden stappen wij weer op de fiets.

Co Backer

jalbacker741@telfort.nl

Afbeelding
Zomerspektakel 2022 in Beverwijk: dansen, sport, koken en theater centraal Algemeen 26 jun, 04:52
Afbeelding
DamesVISdag in Spaarnwoude: ‘Gewoon een leuke dag beleven!’ Algemeen 25 jun, 09:00
Afbeelding
Eerste zeekabel voor aansluiting windparken op zee Algemeen 24 jun, 19:30
Afbeelding
Themakoor Wijk aan Zee viert 50-jarig jubileum Algemeen 24 jun, 10:00
Afbeelding
MIND Us erevoorzitter koningin Máxima bezoekt Nova College in Beverwijk Algemeen 24 jun, 07:00
Afbeelding
1,5 miljoen voor verduurzamen culturele instellingen Duurzaam 23 jun, 12:46
Afbeelding
‘Het contrast maakt het mooi en spannend’ Algemeen 23 jun, 12:02
Afbeelding
Column Blik van Co: ‘Doorfietsroute heeft totaal geen toegevoegde waarde’ Algemeen 22 jun, 20:00
Afbeelding
De Kennemers trekt na 104 jaar zondagselectie terug Algemeen 22 jun, 19:30
Afbeelding
Pokémon ruilmiddag in feestweek bij bmm games n’ vinyl op de Breestraat Algemeen 22 jun, 06:44
Afbeelding
‘Op de sluizen van IJmuiden’: expositie in Zee- en Havenmuseum IJmuiden Algemeen 22 jun, 06:41
Afbeelding
Heerhugowaardse Mayra: ‘Dansen is voor mij een vorm van therapie’ Zorg 18 jun, 17:00
Afbeelding
Calvin Carrilho’s droom: spelen bij FC Barcelona Zorg 17 jun, 17:00
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Beverwijk

Op Rodi Beverwijk volg je het laatste nieuws uit Beverwijk. Rodi Beverwijk informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Beverwijk

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Beverwijk in je mailbox.