Column Blik van Co: ‘De Stoel’

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Onze relaxfauteuils zijn al wat ouder en zitten niet meer zo lekker, dus mijn vrouw riep enthousiast: “Heb je zin om naar de meubelboulevard te fietsen”? “Ja dat is prima maar we maken er wel een ‘blokkie om’ van”, antwoord ik haar. Na een uurtje fietsen komen wij bij de meubelzaak. 

In de zaak kijken we wat rond en op een banjer staat geschreven dat een relaxfauteuil een fijne comfortabele stoel is en waar je lekker in weg kan kruipen. Zij hebben meerdere standen en een verstelbare voetensteun. Je kan zelfs rechtop zitten, een beetje achterover, of je klapt hem achteruit om lekker te liggen. Als laatste regel staat er dat sommige exemplaren elektrisch verstelbaar zijn en dat het een stoel is die “prominent” in je huiskamer staat. 

Mijn gedachten gaan terug naar mijn opa want die had vroeger ook zo’n stoel. Het waren toen grote lompe stoelen waaraan je direct zag dat het een bijzondere stoel was. Een stoel met als doel dat opa rustig met zijn grote bolknak (Schimmelpennick) tussen de lippen heerlijk kon genieten. Maar die tijd is voorbij, het zijn nu handige, ruimtebesparende stoelen waarop je heerlijk kan zitten.

Stoel heeft ieder technisch snufje maar kan-ie mij ook naar de supermarkt rijden?

“Kan ik u van dienst zijn?” De vriendelijke verkoopster stelt zich voor als Claudia en na uitgelegd te hebben dat wij op zoek zijn naar een relaxfauteuil geeft ze ons informatie wat de mogelijkheden zijn van zo’n stoel. Onvoorstelbaar wat er allemaal kan: Top-Swing zorgt voor ondersteuning van je nek; voetenklep; elektrische lendenondersteuning; massagefunctie in de rugleuning; stoelverwarming; USB-aansluiting voor het opladen van je telefoon of tablet. 

Zelfs een sta-op functie kan toegevoegd worden en als klap op de vuurpijl worden bij ons metingen verricht om de stoel precies op maat te maken. We kijken elkaar aan en willen zo’n stoel bestellen. Het is een stoel die aan alle hedendaagse eisen prominent voldoet. 

Toch blijf ik met een vraag zitten en die stel ik ook: “Ieder technisch snufje heeft deze stoel, maar kan hij mij met mijn boodschappenlijstje ook naar de supermarkt rijden?” “Helaas dat moet u toch zelf doen”, was het antwoord van Claudia. Tevreden stappen wij weer op de fiets.

Co Backer

jalbacker741@telfort.nl