Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

‘Droombeelden’ in de Kop van WaZ

Algemeen

WIJK AAN ZEE - In mei en juni is er een nieuwe expositie in de Kop van WaZ onder de titel Droombeelden. De deelnemende kunstenaars zijn Ellen Robert, Ellen van Ombergen en Harm Jonker, Annemiek Schmidt Crans beter bekend als Dutch Polaroidgirl, en Margo Brus.

Naast haar karakteristieke mixed media collages heeft Annemiek Schmidt Crans gezeefdrukte polaroids. Met deze Fireboy & Plastic Fantastic portretten toont de Utrechtse kunstenares een kant van haar die wij in de Kop nog niet hebben meegemaakt. Er is ook plek voor haar mixed media werk, opgepimpt met neon kleuren waardoor het effect een sterker en strakker aanzien krijgt.

Zwarte krachten

Guna Guna. Onder deze titel doet Ellen van Ombergen een poging met bezielde bladeren de zwarte krachten van het bovennatuurlijke te verdringen. Bladeren zijn de cirkel van het leven en een inspiratiebron voor nieuw en fantasierijk werk. Daarnaast borduurt Ellen van Ombergen met nieuwe injecties voort op haar Wenssteen Project, dat twee jaar geleden voor het eerst in de Kop het licht zag.

Fotografisch werk

Harm Jonker zal ons ook ditmaal verrassen met zijn fotografisch werk dat vermakelijk en fantasierijk is en de kijker de foto in zal trekken, op zoek naar meer. Tijdens zijn expositie in 2021 kregen we al een indruk hiervan door zijn succesvolle compilaties van Amsterdam aan Zee. Ditmaal is het meer en toch ook zo anders.

Geliefde zeeën

Ellen Robert heeft haar geliefde zeeën losgelaten. Heel gedurfd want haar plankjes met zeeën waren de hit van haar vorige expositie. Haar nieuwe werk zal veel mensen verrassen: mensapen. Met haar oog voor detail en liefdevolle penseelstreken heeft Ellen Robert mensapen op het canvas gezet. Om toch een Wijk aan Zeese binding te houden, heeft zij tevens schilderijen van Tata. Net zoals zij met haar zeeën deed, zijn ook deze werken een uitvoering van Tata zoals zij dit bedrijf ziet.

Afrika

Margo Brus heeft inspiratie uit Afrika geput. Elementen van het leven waarbij zij natuurlijk materiaal gebruikt: papier en karton. Maar zij gebruikt ook brood en bananenschillen om schilderijen te maken, alsook voor haar tekeningen en compilaties. Een stukje Gambia in Wijk aan Zee.

Kop van WaZ, Voorstraat 12 in Wijk aan Zee.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Zomerspektakel 2022 in Beverwijk: dansen, sport, koken en theater centraal Algemeen 26 jun, 04:52
Afbeelding
DamesVISdag in Spaarnwoude: ‘Gewoon een leuke dag beleven!’ Algemeen 25 jun, 09:00
Afbeelding
Eerste zeekabel voor aansluiting windparken op zee Algemeen 24 jun, 19:30
Afbeelding
Themakoor Wijk aan Zee viert 50-jarig jubileum Algemeen 24 jun, 10:00
Afbeelding
MIND Us erevoorzitter koningin Máxima bezoekt Nova College in Beverwijk Algemeen 24 jun, 07:00
Afbeelding
1,5 miljoen voor verduurzamen culturele instellingen Duurzaam 23 jun, 12:46
Afbeelding
‘Het contrast maakt het mooi en spannend’ Algemeen 23 jun, 12:02
Afbeelding
Column Blik van Co: ‘Doorfietsroute heeft totaal geen toegevoegde waarde’ Algemeen 22 jun, 20:00
Afbeelding
De Kennemers trekt na 104 jaar zondagselectie terug Algemeen 22 jun, 19:30
Afbeelding
Pokémon ruilmiddag in feestweek bij bmm games n’ vinyl op de Breestraat Algemeen 22 jun, 06:44
Afbeelding
‘Op de sluizen van IJmuiden’: expositie in Zee- en Havenmuseum IJmuiden Algemeen 22 jun, 06:41
Afbeelding
Heerhugowaardse Mayra: ‘Dansen is voor mij een vorm van therapie’ Zorg 18 jun, 17:00
Afbeelding
Calvin Carrilho’s droom: spelen bij FC Barcelona Zorg 17 jun, 17:00
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Beverwijk

Op Rodi Beverwijk volg je het laatste nieuws uit Beverwijk. Rodi Beverwijk informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Beverwijk

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Beverwijk in je mailbox.