Van Amsterdam naar Castricum en Uitgeest.
Van Amsterdam naar Castricum en Uitgeest. (Foto: aangeleverd)

Gratis routeboekje Oer-IJ fietstocht

Algemeen

REGIO - Er is een nieuw routeboekje verschenen van de e-bikeroute ‘Langs de oevers van het Oer-IJ’, een fietstocht van zes aangesloten trajecten van Amsterdam naar Castricum en Uitgeest en via Velsen terug naar de hoofdstad. In totaal over 113 kilometer. Het is gratis verkrijgbaar. 

Van Amsterdam naar Castricum en Uitgeest

Nieuw zijn extra pagina’s met informatie over vismigratieprojecten rond het Noordzeekanaal, waar Rijkswaterstaat met innovatieve oplossingen belemmeringen voor trekvissen probeert op te heffen.

De fietstocht werd afgelopen jaar door de Stichting Oer-IJ gelanceerd als activiteit in het kader van het ‘Jaar van het Landschap’. In de routebeschrijving is veel extra informatie opgenomen over de ontstaans- en bewoningsgeschiedenis van het landelijk gebied in de driehoek Amsterdam, Alkmaar, Velsen. In samenwerking met de waterschappen is over de tocht ook een podcast gemaakt. De provincie Noord-Holland heeft plannen om van het traject een officiële vaste themaroute te maken, wat betekent dat overal langs het traject speciale verwijzingsbordjes komen te staan. Nu al kan gebruik worden gemaakt van de knooppunten uit het routenetwerk. De adressen waar het boekje kan worden opgehaald zijn te vinden op de website www.oerij.eu . Daar is ook de route als bestand digitaal beschikbaar en als GPX-file te downloaden voor route-navigatie.

Waar is boekje te verkrijgen ?

De route ‘Langs de Oevers van het Oer-IJ’ is een initiatief van de Stichting Oer-IJ en gemaakt naar aanleiding van het themajaar ‘Ode aan het Landschap’. Het routeboekje is gratis verkrijgbaar.

Castricum: bij Archeologiemuseum Huis van Hilde, gebouw De Duynkant van de stichting Oud Castricum, Camping Bakkum, restaurant Johanneshof, bezoekerscentrum van het PWN De Hoep, De Tuin van Rommel, boekhandel Laan, Restaurant De Oude Keuken en Bosbuffet Het Hof van Kijk Uit.

Akersloot: bibliotheek, historische vereniging Oud Akersloot, Museumgemaal.Heiloo; bibliotheek, Archeologisch museum Baduhenna, VVV Informatiepunt bij de Verhalenkamer op Landgoed Willibrordus.

Beverwijk: bibliotheek, horecabedrijf Vuurland.Heemskerk: bibliotheek, uitspanning de Kruisberg, de Patatoloog.

Uitgeest: bibliotheek, gemeentehuis, Erfgoedpark De Hoop, restaurant Krelis, Oud Uitgeest, boekhandel Schuyt, Restaurant Havenrijk , Bistro ‘t Schippersrijk, fietsverhuur Chopper, camping de Swaenebloem, Fort KIJ’K.

Zaandam: bibliotheek, gemeentehuis.Velsen: bibliotheek locatie IJmuiden, Pieter Vermeulenmuseum, SnowWorld, Informatieboerderij Zorgvrij, Museum Beeckestijn, Brasserie Beeckestijn. 

Afbeelding
Afbeelding
Beverwijkse stadsfotograaf Marissa Ooijevaar levert vierde foto 'Kunst uit de Wijk' Algemeen 31 jan, 12:00
Afbeelding
Eerste zeekabel voor windpark Hollandse Kust (west Alpha) gelegd tot aan 'stopcontact' van TenneT op zee Algemeen 30 jan, 21:18
Afbeelding
Rondleiding 'Een Zee van Staal': Verhaal van zestien beelden en hun kunstenaars Algemeen 30 jan, 15:29
Afbeelding
Anish Giri wint 85e editie van Tata Steel Chess Tournament Algemeen 29 jan, 22:57
Afbeelding
Auto bijna in brand bij Beverwijkse Bazaar 112-nieuws 28 jan, 12:45
Afbeelding
'Beverwijkers in dienst van Napoleon' Algemeen 27 jan, 16:07
Afbeelding
Tata Chess Festival met leuke speurtocht: 'Waar is de witte pion?' Algemeen 27 jan, 15:47
Afbeelding
Ouderwets schaakweekend in Wijk aan Zee Algemeen 26 jan, 14:30
Afbeelding
Programma Gluren bij de Buren 2023 bekend: Genieten van lokale amateurkunst! Algemeen 26 jan, 12:30
Afbeelding
Column Blik van Co: 'Lachoefeningen' Algemeen 26 jan, 12:30
Afbeelding
Werken in thuiszorg: 'Ik begeleid mensen naar een mooi einde' Zorg 26 jan, 11:07
Afbeelding
Grote vraag naar verkeersmaatje duidt op veel onveilige verkeerssituaties in Noord-Holland Algemeen 26 jan, 10:06
Afbeelding
Burgemeester Dales leest voor op De Plataan in Velsen-Noord Algemeen 25 jan, 21:36
Afbeelding
Kindervoorstelling van Circus Roos en Eddie Algemeen 25 jan, 20:08
Afbeelding
Buurtsoep in Siggy Theater Beverwijk Algemeen 25 jan, 20:05
Afbeelding
Schuif aan bij de Leestafel in Huize van de Nouweland Algemeen 24 jan, 23:32
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Beverwijk

Op Rodi Beverwijk volg je het laatste nieuws uit Beverwijk. Rodi Beverwijk informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Beverwijk

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Beverwijk in je mailbox.