Inloopmomenten voor omwonenden over windscherm bij Tata Steel

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

WIJK AAN ZEE - Tata Steel heeft het hoofdontwerp klaar en vraagt op korte termijn de vergunningen aan voor de plaatsing van een omvangrijk windscherm rond het terrein waar de grondstoffen liggen. Dit is een belangrijke maatregel uit het verbeterprogramma Roadmap Plus om verwaaiing van stof vanaf de opslagen zoveel mogelijk tegen te gaan. 

Er wordt beoogd dit najaar te starten met de constructie van ruim 18 meter hoog en een kilometer lang. Het windscherm zal door zijn omvang en locatie op het terrein duidelijk zichtbaar zijn op de Reyndersweg richting het strand van Wijk aan Zee. In 2023 is het windscherm voltooid.

Voor meer informatie over deze maatregel, organiseert Tata Steel twee inloopmomenten in het Tata Steel loket te Wijk aan Zee (Zwaanstraat 20). Deze bijeenkomsten zullen plaatsvinden op 23 juni en 7 juli tussen 18.00 en 21.00 uur.

Tijdens deze informatiesessies krijgen omwonenden meer informatie over het ontwerp, planning en de voortgang van dit scherm. Ook kan er meegedacht worden over de nuancering van de kleurstelling van het scherm. Uiteraard is er ruimte om vragen te stellen.