O’nS Beverwijk in gesprek voor coalitie Beverwijk

Algemeen
Gemeentehuis Beverwijk.
Gemeentehuis Beverwijk. (Foto: Bos Media Services)

BEVERWIJK - O’nS Beverwijk (dat staat voor: Open en Sociaal Beverwijk, red.) gaat komende week in gesprek voor een nieuwe coalitie in de gemeente Beverwijk. Behalve deze partij zal de coalitie bestaan uit Samen Lokaal, D66, PvdA en CDA. Dat heeft informateur Han ter Heegde vandaag bekendgemaakt. 

O’nS Beverwijk is begin juli opgericht door Inge Rood en Ruth Huis in ‘t Veld. Het tweetal stapte uit Samen Lokaal Beverwijk nadat binnen die lokale partij veel ophef was over de situatie van Halil Koçak die banden zou hebben met de Turkse rechts-extremistische organisatie Grijze Wolven. Rood en Huis in ‘t Veld konden zich niet achter de koers staan die de partij toen voer. ‘’De partij van openheid en heldere taal naar iedereen, dat was er niet. Er is echter een tendens ontstaan van beslotenheid en stilte. Juist nu er vraag is naar duidelijkheid vinden wij onze grondbeginselen heel erg belangrijk’’ ,aldus het tweetal begin vorige maand.

Informateur Han ter Heegde heeft, inzake de informatieronde ter voorbereiding op een coalitie in Beverwijk, toch O’nS Beverwijk uitgenodigd.  Hij laat weten: ‘’Op basis van de gesprekken die vorige week zijn gevoerd met alle fracties in de gemeenteraad van Beverwijk, alsmede het plenaire gesprek dat daarna heeft plaats gehad, zal komende week de levensvatbaarheid van een coalitie van de partijen Samen Lokaal, D66, PvdA, CDA en O’ns Beverwijk worden onderzocht.’’