Suppend zwerfafval rapen

Algemeen
Help mee aan schoon water.
Help mee aan schoon water. (Foto: Aangeleverd)

REGIO - Buiten zijn. Genieten van water. De Alkmaarse grachten. Nanda zocht een manier om vaker in de frisse buitenlucht zijn. Die vond ze uiteindelijk op het water. Op een SUP-board om precies te zijn.

Met haar board gaat ze de grachten af, op zoek naar zwerfafval om op te ruimen. Regelmatig doen enthousiaste mensen met haar mee tijdens zo’n clean-up. “Samen kunnen we het verschil maken.”

“Mijn missie is om de wereld elke dag een beetje mooier te maken”, gaat Nanda verder. “Met de SUP haal ik zwerfafval uit het water, om dit te sorteren en zo veel mogelijk te recyclen. Inmiddels organiseer ik met El Kombi regelmatig opschoonacties in de Alkmaarse grachten. Wie wil meehelpen mag gratis mee.” De dag na Lichtjesavond in Alkmaar, 28 augustus, is er weer zo’n opruimactie.

Iedereen kan een steentje bijdragen

“Hoe minder afval we creëren, des te beter. Kleine veranderingen maken al een groot verschil.”
Een voorbeeld van hoe het anders kan? Door je je eigen beker, bakje en bestek mee te brengen als je ergens iets te eten (af)haalt. Ook hoopt Nanda dat mensen inzien dat de huidige consumptiemaatschappij een zware wissel trekt op onze aardbol.

“Als iedereen zijn steentje bijdraagt – en dat hoeft echt niet direct een heel drastische omschakeling te zijn – maken we de wereld met z’n allen een beetje mooier. Want eigenlijk wil ik over een paar jaar overbodig zijn met mijn schoonmaakacties!”

Help mee aan schoon water. Kijk op hhnk.nl/waterbazen wat je naast suppen en zwerfafval uit het water halen nog meer zelf kan doen.