Zomercafé met Oekraïense kinderen

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

BEVERWIJK - Jongerenwerk Nul251, onderdeel van Stichting Welzijn Beverwijk (SWB), organiseert in deze zomervakantie allerlei activiteiten voor kinderen. Zo is er al een zomerspektakel, graffiti, buik glijden en een Fort-Nite geweest. Er zijn deze maand nog volop dingen te doen voor de ‘thuis vakantie vierende kids’.

door Siem Weterings

Afgelopen maandag was er weer een Zomercafé. Een groep van 10 koks (7-14 jaar) bereidden samen een zomerse 2-gangen lunch die daarna met elkaar werd opgegeten. Kookjuffen Daisy Groentjes en Maartje Puttmann van SWB begeleidden de junior-chefs. 

Het thema was dit keer Grieks. De pita met falafel, zelfgemaakte tzatziki en de komkommer/tomaten salade met feta zagen er heerlijk uit en volgens de eters klopte dit wel. Ook van het toetje, een zomerse fruitsalade met ijs erop, bleef niets over. Vier Oekraïense kinderen die nu in Beverwijk verblijven deden enthousiast mee.

De komende 2 weken zijn er nog diverse activiteiten. ‘Kids Creatief’ (6-12 jaar) op 17 & 24 aug., ‘Spelinloop’ (7+ jaar) 16 & 23 aug., ‘Voetbaltoernooi’ (12+ jaar) 17 aug., ‘Mini & Maxi Disco’ (2-6 7-12 jaar) 19 aug., ‘Levend Stratego’ (8-14 jaar) 19 aug. en ‘Surfen’ (14+ jaar) op 26 aug.
Info en aanmelden: groentjes@welzijnswb.nl of kijk op Facebookpagina van Nul251. De grote afsluiter van deze zomeractiviteiten is de bekende “Houtstad”.  Van 22 t/m 25 augustus wordt deze in Wijk aan Zee gebouwd en wel op de dorpsweide, hoek Zeecroft/Julianaplein. Het bijzondere is dat de architecten 6 t/m 12 jaar zijn en ze zich laten inspireren door de kermis.

Het bouwmateriaal bestaat zoals altijd alleen uit hout en spijkers. De start is maandag 22 aug. om 13:00 uur en donderdag 25 aug. wordt in de ochtend bekend welk gebouw het imposants is. Dinsdag- en woensdagavond wordt er niet gebouwd, dan is er een speurtocht en vossenjacht. Kaartverkoop (€ 12,50) en opgave ‘s ochtends bij Wijkcentrum Prinsenhof, Beatrixlaan 2, Beverwijk. Info: judith@welzijnswb.nl Tel: 0251-300300. Altijd al een eigen achtbaan willen bouwen? Geef je dan snel op. In ieder geval: veel bouwplezier!