Ingezonden Brief: De veelbelovende start van Samen Lokaal

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Twitter.com)

(Weergave uit de notulen) Op 20 september 2020 zijn Alex van Luijn, Ali Bal, Karel Fiseler, Karel Hazeveld en René van Zutphen bijeengekomen. Doel van de bijeenkomst was het verder vormgeven van het lokale initiatief ‘Samen Lokaal’. Tijdens de bijeenkomst zijn beslissingen genomen over de stappen die nodig zijn voor het realiseren van voornoemd initiatief. Wanneer ‘Samen Lokaal’ wordt gerealiseerd zijn nieuwe leden welkom. Onze deur staat open. Daarentegen stappen nieuwe leden op een rijdende trein. 

De politieke partijen Vrij! en Gemeente Belangen zijn op een eerder moment uitgenodigd, maar die willen helaas nog niet meewerken aan de realisatie van één grote lokale partij. De partij ‘Samen Lokaal’ wordt begin oktober naar buiten gebracht. Vanaf dit moment begint het integratieproces van Democraten Beverwijk in de nieuwe parti ‘Samen Lokaal’. Deze integratie wordt geleid door René van Zutphen, Ali Bal en Karel Hazeveld. Begin oktober vindt een ledenvergadering plaats van Samen Lokaal en aansluitend een media moment. 

Op 16 september 2020 zijn René van Zutphen, Ali Bal, Karel Hazeveld, Halil Kocak en Mendes Stengs bijeengekomen. Het nieuwe logo wordt vastgesteld. De naam wordt Samen Lokaal. In beginsel zal Vereniging Samen Beverwijk haar naam wijzigen naar ‘Samen Lokaal’ en zal Democraten Beverwijk haar naam wijzigen naar Democraten Beverwijk/ Samen Lokaal. De keuze om twee losse partijen te blijven komt voort uit de wens om twee personen zitting te laten nemen in bijeenkomsten zoals het presidium. 

Twee raadsleden die momenteel zitting in de Raad nemen (Halil Kocak en Mendes Stengs) zullen overstappen naar het nieuwe initiatief ‘Samen Lokaal’. Dit initiatief krijgt een nieuw bestuur. Dit bestuur zal naar alle waarschijnlijkheid vorm worden gegeven door René van Zutphen (voorzitter), Cor Bart (penningmeester), Ali Bal (democratische vernieuwing) en Halil Kocak (algemeen bestuurslid). Naast de voornoemde leden zullen er nog twee leden worden aangesteld, die onderdeel worden van dit bestuur in de vorm van secretaris en voorzitter jongeren. Ter ondersteuning van René van Zutphen zal Ali Bal tijdelijk werkzaamheden uitvoeren die officieel toebehoren aan de functie secretaris. 

Op dit moment echter, is er met het vormen van een stevige coalitie, sprake van gerede twijfel over de stabiliteit van de partij. In mijn ogen is het wegvallen van Alex cruciaal geweest. Daarnaast de hoogmoed van velen en het niet willen luisteren naar goede adviezen. De persoonlijke belangen worden vooropgesteld. Ali organiseerde zijn eigen fanclub om zo zijn ambitie voor het wethouderschap waar te kunnen maken.

Karel Fiseler, Beverwijk