Linkbuilding

Algemeen
Link Building.
Link Building. (Foto: aangeleverd)

Jij als ondernemer hebt wat te bieden. Namelijk een fantastische service of een prachtig product. Maar hoe komen anderen dit te weten? Als je je bedenkt dat de meeste mensen via het internet hun zoektochten en aankopen doen, is het logisch om jezelf online te verkondigen. Maar dan moet je wel weten hoe je dat het beste aanpakt. Het belangrijkste aspect om online vindbaar te zijn, is om hoog tevoorschijn te komen in de zoekmachine. Wanneer potentiële klanten op Google op zoek gaan naar hetgeen dat ze nodig hebben, is het te verwachten dat zij niet verder zullen kijken dan de eerste of tweede pagina zoekresultaten. Sta je niet op de eerste pagina dan zit jouw website dus eigenlijk ergens op het internet verstopt. En zo komt er niemand in je webshop terecht. Gelukkig zijn er genoeg manieren om ervoor te zorgen dat je wel hoog genoeg in de zoekresultaten van Google belandt. Linkbuilding is er hier één van.

Seo en linkbuilding

Linkbuilding is een onderdeel van SEO (search engine optimization) en draait om het verkrijgen van links. Niet zomaar links, maar links die verwijzen naar jouw website. Deze links helpen jou met het verkrijgen van een hogere positie in Google en meer verkeer naar je website. Deze links kan je niet lukraak op verschillende websites plaatsen om dit gewenste effect te bereiken. Om te beginnen moet de site waar je de link op laat plaatsen relevant zijn. Wanneer een andere website jouw site noemt, doet deze als het ware een goed woordje over jou. Als jouw producten niks te maken hebben met de content van de website waar je backlink opstaat, wordt dat goede woordje natuurlijk niet serieus genomen. Wanneer iemand op zoek is naar een goede fiets, zal diegene niet gauw het advies van een make-up webshop aannemen. Wat ook de kwaliteit van je backlink beïnvloedt, is de mate van autoriteit die de site heeft waarop je de link laat plaatsen. Als een site als belangrijk en betrouwbaar wordt beschouwd door Google geniet deze site een hoge autoriteit. Wanneer een dergelijke site naar die van jou verwijst door middel van links, geeft het goede imago van de site af op de jouwe. Voor de beste links is het dus belangrijk om relevante sites met hoge autoriteit te gebruiken.

Backlinks verzamelen

Het klinkt makkelijker gezegd dan gedaan. Het plaatsen van backlinks op goede sites is niet zo eenvoudig. Daarbij moet er met veel factoren rekening gehouden worden om ervoor te zorgen dat je geen straf krijgt van Google. Google let er namelijk goed op dat iedereen op een eerlijke en natuurlijke manier backlinks verzamelt. Voorheen werden er bepaalde technieken gebruikt die nu niet meer toegestaan zijn. Probeer je deze technieken uit, zullen ze misschien wel voor een korte tijd werken, maar uiteindelijk zal Google het in de gaten krijgen. Het resultaat is dat je afgestraft wordt en juist keldert in de zoekresultaten. Er zijn natuurlijk ook minder extreme gevallen waarbij je harde werk zich tegen je kan keren. Je hebt dan wellicht geen strafbare technieken gebruikt, maar je merkt ook geen positieve resultaten. Dit kan komen door verschillende details. Misschien is de content die je plaatst toch minder goed of relevant dan je dacht. Er komen veel nuances kijken bij linkbuilding. Om ervoor te zorgen dat je de beste resultaten haalt, en niet jezelf per ongeluk onderuit schopt, is het verstandig om linkbuilding uit te besteden.

Webton inschakelen voor goede linkbuilding

Wanneer je dan besloten hebt om met een bureau in zee te gaan is het belangrijk om er zeker van te zijn dat ze kunnen wat zij beloven. Alleen dan kan je er op vertrouwen dat Google jouw site wil laten stijgen in de zoekresultaten. Webton heeft al ruim 20 jaar ervaring in de wereld van webdesign. De experts van Webton hebben alle ontwikkelingen van linkbuilding vanaf het begin meegemaakt en zijn op de hoogte van de laatste regels en werkende strategieën. Elke dag houden zij zich hiermee bezig en leveren binnen een paar uurtjes hetzelfde werk als waar menig ondernemer anderhalf dag aan kwijt zou zijn. Daarnaast werkt Webton met korte lijntjes en open communicatie. Ze weten precies wie jij bent en waar je voor staat en zetten zich met passie in om de resultaten te halen waar jij van gaat groeien. Neem contact op en ontdek of Webton bij jou past.