Stadsfotograaf Marissa Ooijevaar levert tweede foto bij ‘Kunst uit de Wijk’

Algemeen
Kunst Uit de Wijk: graffiti-artiest Thijs van Diepen samen met Koen Laarhoeven.
Kunst Uit de Wijk: graffiti-artiest Thijs van Diepen samen met Koen Laarhoeven. (Foto: Marissa Ooijevaar)

BEVERWIJK - ‘Kunst uit de Wijk’ is het onderwerp van de nieuwe Stadsfotograaf van Beverwijk: Marissa Ooijevaar. Beverwijk kent tientallen kunstenaars die hun specifieke kunst maken door bewerking van metaal, hout of glas, of die digitale kunst maken. Tijdens de creatieve fase legt Marissa het artistieke deel vast op de gevoelige plaat, een mooi onderwerp dat bijzonder beeld gaat opleveren. Marissa zal dit jaar zes foto’s leveren.

De tweede in de reeks is van graffiti artiest Thijs van Diepen (36) en geboren te Alkmaar. Thijs begon al jong met graffiti; zijn eerste werk was een AZ-logo in de slaapkamer van zijn neefje. Thijs is afgestudeerd aan de grafische school te Amsterdam en vervolgens aan Willem de Kooning Academie te Rotterdam. Via het Young Art Festival heeft hij zijn weg gevonden naar Beverwijk.

Vanuit hier is het collectief ‘Spatzuiver’ ontstaan. Deze crew bestaat uit 5 verschillende kunstenaars met ieder zijn eigen individuele werk en gezamenlijke grote klussen. Deze projecten bevatten veel realistisch gespoten projecten. Daarnaast geven zij ook verschillende workshops bij de Broedmachine Beverwijk, waar hun atelier gevestigd is. Spatzuiver heeft grote opdrachten mogen uitvoeren zoals Desperados op het festival Defqon, en de muurschildering in de voetgangerstunnel op het circuit Zandvoort voor de F1 openingsrace in 2021.

Thijs zelf heeft de ambitie om echt persoonlijke kunst te gaan maken in de vorm van schilderijen en sculpturen.