Column Blik van Co: Hulpsinterklaas

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Dennis Mantz)

Het is woensdag 23 november 2022, 06.15 uur. Meedogenloos dringt het geluid van de wekker in mijn oren en half versuft sla ik met mijn linkerhand de knop in om dit storende element het zwijgen op te leggen. Wat is het geval. Sinterklaas heeft persoonlijk aan mij gevraagd of ik hem wilde helpen. 

Sinterklaas had in een reclameblaadje gelezen dat op deze woensdag de Games in de aanbieding waren en alléén in de winkel verkrijgbaar waren. 

Wekker zetten

Normaal kosten deze Games 49.99 euro, maar nu 9.99 euro.“ Ik zou maar de wekker zetten want als je laat komt dan zijn ze weg”, sprak Sinterklaas me de avond ervoor toe. Zodoende stond ik ruim voor 07.00 uur te wachten voor de winkel. 

Gelet op deze aanbieding verwachtte ik een drukte van jewelste, net als vroeger bij Chris Duin in de Kloosterstraat. Mis. 

Ik was de eerste en kreeg een onderbuik gevoel dat ik voor Jan Joker vroeg me bed was uitgegaan. Ik liep door wat stellingen en zag daar een ‘winkelmevrouw’ dozen uitpakken met speelgoed.

Beleefd

“Weet u of hier in uw doos de reclame van de Games zit?”, vroeg ik haar beleefd. “Weet ik niet”, kon ze moeizaam uitbrengen en ging stoïcijns verder met het openen van haar dozen door middel van een niet al te scherp stanleymes. 

“Weet u of hier in uw doos de reclame van de Games zit?”

Die is met haar verkeerde been uit bed gestapt was mijn eerste gedachte. Na dit een tijdje aangezien te hebben leek het mij beter, gelet haar gemoedstoestand, om even in de winkel rond te kijken. 

Teleurgesteld

Ik kwam terug en zag dat er nog één doos leeggehaald moest worden, maar ook daarin zaten de Games niet. 

Teleurgesteld ging ik de winkel uit en onverrichter zake keerde ik weer huiswaarts zonder de Games.

“Waar bleef je al die tijd?”, vroeg Sinterklaas. 

Na het hele verhaal verteld te hebben ging Sinterklaas in de middag nog even terug naar de winkel, en ja hoor hij kwam met de Games thuis. “Ze lagen bij de kassa”. Ik had het toch wel op prijs gesteld als deze ‘winkelmevrouw’ iets klantvriendelijker zou zijn geweest. Zou ik Sinterklaas volgend jaar weer mogen helpen? 

Co Backer

jalbacker741@telfort.nl