Burgemeester Dales leest voor op De Plataan in Velsen-Noord

Algemeen
Burgemeester Dales aan het woord, de kinderen luisteren vol aandacht.
Burgemeester Dales aan het woord, de kinderen luisteren vol aandacht. (Foto: Aangeleverd)

VELSEN-NOORD – Op woensdag 25 januari organiseerde De Plataan, net als veel andere scholen in Nederland, het ‘Voorleesontbijt’. Het voorleesontbijt is de aftrap van de Nationale Voorleesdagen die 25 januari t/m 4 februari 2023 worden gehouden. Speciaal voor deze gelegenheid kwam Burgemeester Frank Dales naar Velsen-Noord om voor te lezen.

Op De Plataan wordt altijd veel (voor)gelezen. ‘’We zijn niet voor niets trots op onze samenwerking met Bibliotheek Velsen. Tijdens de Nationale Voorleesdagen zetten we (voor)lezen ‘extra in het zonnetje’ in de hele school, inclusief de peuters van samenwerkingspartner Zoople Velsen’’, aldus directeur Benjamin Pel.

De Plataan werkt al jaren nauw samen met peuteropvang De Vlinder. Daarom waren er ook peuters uitgenodigd bij het voorleesmoment met de Burgemeester. Angelique Rosdorff van Zoople Velsen: “Zowel bij de peuters als in de basisschool wordt veel voorgelezen. Het is de basis voor later. Wat gaaf om hier vandaag samen extra aandacht aan te besteden.”

Basisschool De Plataan en Peuteropvang De Vlinder zijn samen gevestigd in één gebouw. “Ons gebouw staat nu bekend als ‘Brede School Velsen’. Eigenlijk dekt dat de lading van de samenwerking niet meer. Onze samenwerking is al jaren zo intensief dat we ons terecht Kindcentrum kunnen noemen. Deze titel bewaren we echter nog even tot we nog mooiere ambities hebben waargemaakt. Dan ontstaat een goed moment dat samen te vieren”, gaat Pel verder. 

De leerlingen hebben enthousiast geluisterd naar het prentenboek van het jaar, Maximiliaan Modderman geeft een feestje van Joukje Akveld en Jan Jutte, dat werd voorgelezen door Burgemeester Frank Dales. En ook de Burgemeester is enthousiast over zijn bezoek. Dales: “Lezen is de sleutel tot verdere ontwikkeling. Daarom is het mooi dat school en ouders tijd en aandacht besteden aan lezen. Het was fijn mijn bijdrage te kunnen leveren vandaag.”

Afbeelding