Open dag bij Horizon College in Alkmaar, Heerhugowaard, Purmerend en Hoorn

Algemeen
Levi van den Hoek liep stage in Italië.
Levi van den Hoek liep stage in Italië. (Foto: aangeleverd)

Het Horizon College houdt donderdag 16 februari een open dag. Van verpleegkundige tot timmerman en van software developer tot onderwijsassistent; het Horizon College biedt circa 130 mbo-opleidingen aan. Belangstellenden zijn tijdens de open dag welkom tussen 16.30 en 20.30 uur op de locaties in Alkmaar, Heerhugowaard, Hoorn en Purmerend. 

Bij veel mbo-opleidingen van het Horizon College doen studenten internationale ervaring op, zoals een buitenlandse stage, excursie of digitaal samenwerken met buitenlandse studenten. Ook wordt een deel van de studie in het buitenland gevolgd. Het Horizon College vindt het belangrijk dat jongeren hun horizon verbreden. Dat deed ook Levi van den Hoek. Voor haar mbo-opleiding International Manager Hospitality liep ze stage in Italië. 

‘Ik ben avontuurlijker geworden’

“Het was superleuk en een uitdaging”, vertelt Levi (21). Bij een resort aan het Gardameer werkte ze vorig voorjaar elf weken bij de receptie. “In een andere omgeving heb ik het vak goed geleerd en ben ik veel zelfstandiger geworden. In het begin ken je niemand, moet je dingen ontdekken en zelf regelen, zoals je eigen huishouden. In Italië ontwikkelde ik me enorm. Mijn Engels verbeterde en ik werd avontuurlijker. In mijn vrije tijd ging ik eropuit om leuke dingen te doen.”

‘Werken in het buitenland bevalt goed’

Levi was zo enthousiast over haar buitenlandse ervaring dat ze er na haar stage twee maanden bleef werken. En nu ze haar diploma heeft, gaat ze binnenkort weer terug naar het resort in Italië om er van april tot november te werken. “Werken in het buitenland bevalt me goed. In Italië leerde ik veel nieuwe mensen kennen en maakte vrienden voor het leven. Komende zomer zijn mijn Nederlandse vrienden en familie van plan om langs te komen. Dus dat is hartstikke leuk. Ik had nooit gedacht dat het zo zou uitpakken, maar dit komt op mijn pad en deze kans wil ik pakken.”

Meer weten over de open dag en de internationale mogelijkheden van het Horizon College? Kijk op https://www.horizoncollege.nl/actueel/evenementen/open-dagen/16-februari-2023/ en meld je aan.