Jeugdteams BHC Overbos houden Club Clean Up

Algemeen
Ook wethouder Cecilia van Weel van de gemeente Beverwijk deed mee en stak de handen uit de mouwen. Met de Meisjes Onder 12 – 2 haalde ze wel vijf volle vuilniszakken troep op.
Ook wethouder Cecilia van Weel van de gemeente Beverwijk deed mee en stak de handen uit de mouwen. Met de Meisjes Onder 12 – 2 haalde ze wel vijf volle vuilniszakken troep op. (Foto: Aangeleverd)

BEVERWIJK - Meerdere jeugdteams van hockeyclub BHC Overbos hebben zaterdagmorgen 18 maart meegedaan aan de Club Clean Up van Stichting The Wave. De Onder 12, Onder 10 en Onder 9 meiden en jongensteams, staken de handen uit de mouwen: De omgeving van het clubhuis friste enorm op.

De actie viel samen met de opschoondag van Nederland Schoon. Ook wethouder Cecilia van Weel van de gemeente Beverwijk deed mee en stak de handen uit de mouwen. Met de Meisjes Onder 12 – 2 haalde ze wel vijf volle vuilniszakken troep op.

Overbos probeert als club zo veel mogelijk recyclebare spullen te gebruiken en doet alles om afval te scheiden. Om ook de omgeving daarin mee te nemen deden de tientallen jeugdspelers mee aan de Clean Up. Het team met de meest kilo’s opgeruimd afval wint een Hockey Clinic.

En dus zijn de jongens en meisjes heel fanatiek, merkte de wethouder al vlot op. Heel veel sigarettenpeuken, plastic flesjes, bekertjes, plastic zakjes en ga zo maar door. ,,Op een gegeven moment waren alle vuilniszakken die we meekregen al vol. Gelukkig vonden we nog twee zakken in de sloot, die hebben we eruit gehaald en ook volgestopt met zwerfafval.’’

Deelnemende sportclubs aan de Club Clean Up zijn o.a. hockeyclubs Bloemendaal, Alliance, Haarlem, Overbos, Pinoké, Hurley en voetbalverenigingen DSS en Koninklijke HFC uit Haarlem.

Afbeelding