Literaire ontmoeting met Griet op de Beeck

Cultuur
Griet op de Beeck: 17 maart in Beverwijk.
Griet op de Beeck: 17 maart in Beverwijk. Foto: Koen Broos

BEVERWIJK - Griet Op de Beeck is op zondag 17 maart om 15.00 uur te gast in het Kennemer Theater in Beverwijk. Wegens overweldigend succes in 2017 en veel vraag naar een tweede lezing is zij dit seizoen opnieuw uitgenodigd. Om veel mensen de gelegenheid te geven deze literaire ontmoeting te bezoeken is dit keer gekozen voor een zondagmiddag in plaats van de dinsdagavond.

Met romans als Vele hemels boven de zevende (2013) en Kom hier dat ik u kus (2014) bestormde de voormalige journaliste en dramaturge destijds vanuit het niets de boekentop. Van haar boeken zijn intussen ruim 600 duizend exemplaren verkocht. Verfilmingen zijn op til. Er was een glorieus en welbespraakt optreden bij VPRO's Zomergasten en een schrijfopdracht voor de Boekenweek 2018.

Haar nieuwste boek Het beste wat we hebben is de opmaat naar een trilogie over stoppen met almaar doorgaan en stil blijven staan, over de complexiteit van collectief oud zeer, over hoe ver de schaduwen van het verleden reiken, over afscheid durven nemen, over de schoonheid van echte soorten samen, over wat een mens kan doen in een wereld zoals die van nu.

''Dit is mijn belangrijkste boek. Voor elke schrijver is er een punt waarop je de moed vindt om je grootste verschrikking onder ogen te zien en het net dáárover te hebben. En je er tegelijk genoeg afstand van kunt nemen om er geen puur autobiografisch boek van te maken'', zegt Op de Beeck. De reacties tijdens de vorige ontmoeting met Griet waren bijzonder enthousiast. Ze is een innemende persoonlijkheid die kan vertellen als de beste (en allemaal uit het hoofd), die prachtig kan voorlezen uit eigen werk en die eerlijk en kwetsbaar antwoordt op vragen.
Natuurlijk is er deze middag ook gelegenheid om boeken van Griet te kopen en door haar te laten signeren. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.kennemertheater.nl of dinsdag t/m vrijdag van 11.00 - 17.00 uur aan de kassa van het theater aan het Kerkplein. Telefonisch reserveren kan ook: (0251-) 221 453.
De literaire ontmoetingen zijn een gezamenlijk initiatief van The Readshop Beverwijk, het Kennemer Theater en Bibliotheek IJmond Noord.