De Keuze is Reuze: Alkmaars Straatorkest bij Wijk aan Zee

Cultuur
Het Alkmaars Straatorkest zingt maatschappelijk betrokken liederen.
Het Alkmaars Straatorkest zingt maatschappelijk betrokken liederen. (Foto: aangeleverd)

WIJK AAN ZEE - Het Alkmaars Straatorkest brengt dit keer een éénmalig speciaal programma: De Keuze is Reuze. Geen nieuwe liederen met scènes ertussendoor dit keer, maar een selectie uit de mooiste, meest hilarische of aangrijpende liederen van de afgelopen 20 jaar.

De inhoud van de liederen is vaak maatschappelijk betrokken, grotendeels zelfgeschreven, soms vol protest of emotie, maar net zo vaak vol humor en spektakel. Zo gaan er liederen over lijf en gezondheid en een plastic chirurg die maar door botoxt, een keukentafelgesprek met mevrouw de Vries over zelfredzaamheid of een lang geleden gezette verlepte tatoeage, en nog veel meer!

Het Alkmaars Straatorkest speelt traditioneel al tientallen jaren een jaarvoorstelling in Café de Zon in Wijk aan Zee voor een volle zaal en enthousiast publiek. Het koor bestaat uit 25 leden, waarvan er zo’n 10 de liederen muzikaal begeleiden op accordeons, gitaren, ukelele, mondharmonica, viool, saxofoon, trekzak, fluiten en djembé of kagon.

Reserveren

Kaartjes kosten 10 euro per persoon. Reserveren kan via 06-20181181 of ellibodewes@hotmail.com. Het optreden is zaterdag 4 november om 20.00 uur in Café de Zon aan de Voorstraat 54 in Wijk aan Zee.