Activiteiten van de Historische Kring Heemskerk

Cultuur
Schaatsbanken Kees Jongert in Heemskerk.
Schaatsbanken Kees Jongert in Heemskerk. (Foto: Historische Kring Heemskerk)

HEEMSKERK - De Historische Kring Heemskerk organiseert in februari weer een aantal activiteiten, zoals bijvoorbeeld een lezing over De Tocht der Tochten, waar dorpsgenoten Bert Verduin en Jos Niesten beide derde werden in 1997 en 1985.

Op vrijdag 16 februari is er van 14.00 tot 16.00 uur in het Historisch Huis van de HKH in de Mariaschool een nieuwe ‘Raad je Straat’. Een middag met ontmoeting, een kopje koffie en aan de hand van beelden Heemskerk verkennen. Vol is vol.

Op dinsdag 27 februari vertellen tuinders Bert en Jos over De Tocht en over de tuinbouw in Heemskerk. Onze dorpsgenoten werden beiden derde in de Elfstedentocht van 1997 en 1985. Hierover geven zij een presentatie met beelden van beide tochten en hoe die verliepen. Ook vertellen zij over hun vak als tuinder in Heemskerkerduin. Koor De Kolenkit zingt liederen over de oude tuinbouw en de Elftstedentocht.

De presentatie is bij IJsclub Kees Jongert, Adelaertlaan 5 in Heemskerk. Er zijn geen kosten aan verbonden. Wel wordt voor de koffie en thee een vrijwillige bijdrage gevraagd. De zaal gaat open om 19.30 uur, de aanvang is om 20.00 uur.

Opgeven voor deze presentatie kan via secretariaat@historischekringheemskerk.nl. Er is ruimte voor maximaal 70 mensen.

Over Heemskerk Gesproken

Eens in de vier weken is de Historische Kring Heemskerk te horen op Heemskerk FM met het radioprogramma Over Heemskerk Gesproken. In februari is de uitzending op maandag 26 februari van 16.00 tot 17.00 uur.