Wandeling rond Kasteel Marquette

Historie
Chateau Marquette.
Chateau Marquette. (Foto: aangeleverd)

HEEMSKERK - IVN Afdeling Midden Kennemerland organiseert zondag 10 maart een wandeling rondom kasteel Marquette. Tijdens de excursie wordt rondom het landgoed gewandeld onder leiding van een IVN gids en boswachter Dario Duijves van drinkwaterbedrijf en natuurbeheerder PWN. 

Je loopt over de oude lanen en onderweg wordt er verteld over enkele kenmerken van de bomen, de geuren en kleuren van de bijzondere voorjaarsbloei en bloesems, en over de bollen- en stinsenplanten die het landgoed rijk is. Ondertussen hoor je het vrolijke gekwetter van de vele vogels die zich opmaken om te gaan nestelen. Achterlangs lopend zal er gesproken worden over de boerenlandvogels en is er aandacht voor de rijke historie van het landgoed dat al dateert uit de 13e eeuw.

Op verzoek van de boswachter kan je als deelnemer het beste laarzen dragen en donkere kleding.

Verzamelen en vertrekken om 10.00 uur vanaf het parkeerterrein voor het kasteel. Rond 12.00 uur is de groep hier weer terug. Kosten zijn 4 euro per persoon, kinderen tot 12 jaar betalen 2 euro. Graag gepast betalen. Het verzoek is om, indien mogelijk, met de fiets naar Marquette te komen.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.ivn.nl/mkl.

Lopen over de oude lanen.