Klassiek Matinee met befaamde concertpianiste

Nieuws
Regina Albrink.
Regina Albrink. (Foto: Aangeleverd)

BEVERWIJK - Zondag 4 juni 2023 zal in Klassiek Matinee “Romantisch Klassiek op de piano” worden opgevoerd door de befaamde klassieke concertpianiste Regina Albrink. Het optreden vindt plaats in Nieuw Akerendam, Mr. Van Lingenlaan 2 te Beverwijk en begint om 14.00 uur. Dit jaar zal de pianiste Regina Albrink een aantal klassieke werken vertolken. Het Matinee wordt georganiseerd door de Lionsclub Beverwijk en de opbrengsten zullen ten goede komen van het Muziekfestijn voor Ouderen eind juni in Huize Lommerlust, Huis ter Wijck, Nieuw Akerendam en El Santa.

door Co Backer

Regina komt met een prachtig romantisch klassiek programma recital met werken van Beethoven, Schubert en natuurlijk Chopin. Iedereen kent waarschijnlijk wel de vier impromptu’s op. 124 van Schubert, waarvan de 2e en de 3e (met het Rosamunde thema) het meest gespeeld zijn.

De sonate op. 78 van Beethoven hoort men zelden, terwijl het juist een favoriet van de componist zelf was. Chopin speelde heel graag zelf Andante spainato et Grande Poloniase brillante. 

Het Andante is van een zeldzame schoonheid en in de Polonaise kon Chopin flonkeren en schitteren met zijn virtuositeit.

De opbrengst van deze voorstelling is bestemd voor de organisatie van het Muziekfestijn voor Ouderen. 

Dit evenement wordt tijdens de feestweek van Beverwijk dit jaar voor de negende keer door de Lions Club Beverwijk georganiseerd in Lommerlust, El Santas, Huis ter Wijck en Nieuw- Akerendam. 

De toegangsprijs is € 37,50. Dit is inclusief een kopje koffie/thee bij ontvangst en een hapje en drankje na afloop. 

Kaarten zijn te bestellen via clmhamann@ziggo.nl. De Lions Club hoopt u op 4 juni te mogen verwelkomen bij deze geweldige gebeurtenis.