DEM O23-1 kampioen van Nederland!

Nieuws
Op de foto staan team, staf, en alle meegereisde supporters.
Op de foto staan team, staf, en alle meegereisde supporters. (Foto: Aangeleverd)

BEVERWIJK - De talenten van DEM, onder leiding van trainer Özkan Özmen, zijn dit seizoen wel heel erg succesvol. Dit team namelijk DEM O23-1 is afgelopen zaterdag 3 juni kampioen van Nederland geworden! 

Het seizoen is in twee delen gesplitst. In het najaar werd gestart in de tweede divisie, waarin DEM O23-1 kampioen werd met klinkende cijfers. 14 wedstrijden, waarvan 12 gewonnen, 1 gelijk en 1 verloren. Hierna volgde promotie naar de eerste divisie, het hoogste niveau van het amateurvoetbal voor deze leeftijdsklasse. Ook in deze divisie presteerde het team uitermate goed. Het niveau was veel hoger en de teams lagen dan ook heel dicht bij elkaar. Op het laatste moment konden drie clubs nog kampioen worden. ADO’20 en Katwijk vochten samen met DEM tot het laatste moment voor de titel. Nadat DEM de een-na-laatste wedstrijd had gewonnen van buurman ADO’20, kwam DEM langszij met hetzelfde aantal punten. In de laatste wedstrijd tegen FC Lisse moest gewonnen worden. Dat lukte en DEM werd kampioen met een veel beter doelsaldo.

Hoewel iedereen het idee had dat het seizoen was afgelopen, volgde er nog een extra ronde. Een nacompetitie voor het kampioenschap van Nederland. Vier teams streden om de titel, naast DEM: Quick ‘20, HHC Hardenberg en UNA. In de halve finale werd op 27 mei Quick ‘20 uit Oldenzaal door DEM in Oldenzaal verslagen met 2-3. Een spannende wedstrijd met veel strijd. HHC Hardenberg schakelde UNA uit in de andere halve finale. De loting bepaalde dat DEM uit moest spelen tegen, en in Hardenberg. De mannen van DEM moesten nog één keer gas geven om een unieke topprestatie op de mat te leggen.

Op zaterdag 3 juni begon Hardenberg sterk en fel aan de finale en na 10 minuten stond zij dan ook al 1-0 voor. DEM komt op 1-1 dankzij een penalty. Even later is het raak voor DEM. Een pass vanuit de achterhoede wordt fantastisch afgemaakt en DEM staat 1-2 voor in de 35e minuut. Dit is ook de ruststand. Vlak na rust werd de voorsprong verder uitgebouwd en in de 48e minuut werd de 1-3 ingetikt. Na een uur spelen is het dan weer Hardenberg die de spanning terugbracht en op 2-3 komt. Maar uiteindelijk is het DEM die met een 2-4 eindstand de finale wint en zich kampioen van Nederland mag kronen! De schaal wordt uitgereikt door de KNVB en het trotse team gaat de lange terugreis feestvierend naar Beverwijk.

Een unieke prestatie dat niet veel teams kunnen evenaren, drie keer kampioen worden in één seizoen.