Annette Leeuw ontvangt haar verdiende lintje

Nieuws
Annette Leeuw (midden) met haar trotse gezin.
Annette Leeuw (midden) met haar trotse gezin. (Foto: Siem Weterings)

BEVERWIJK - Buienradar en het KNMI zitten er vaak naast, maar één ding is zeker, op de dag voor Koningsdag regent het elk jaar. De traditionele lintjes wel te verstaan, een Koninklijke onderscheiding voor bijzondere inzet voor de samenleving. Vroeger kreeg je al een onderscheiding als je 40 jaar bij bijv. Hoogovens gewerkt had, maar tegenwoordig wordt er toch gekeken wat je precies de voorgaande jaren hebt uitgespookt. Heel veel van de bijna 3000 lintjes die dit jaar werden uitgereikt gingen naar vrijwilligers die zich vaak naast hun werk inzetten voor de samenleving. En als er één is die deze onderscheiding voor 100% verdient is het wel Annette Leeuw uit Beverwijk.

door Siem Weterings

Aangezien haar moeder even voor Koningsdag was overleden, werd het uitreiken begrijpelijkerwijs uitgesteld. Afgelopen dinsdagmiddag vond dit heuglijke feit dan toch plaats. 

Al 28 jaar is de Beverwijkse vrijwilliger bij Welzijn Beverwijk

Onder toezicht van ruim 25 familieleden en vrienden - er moest even op broertje Erik gewacht worden omdat hij in het verkeersdrukke Beverwijk te maken kreeg met een agressieve automobilist met een zeer kort lontje - kreeg zij van burgemeester Smit de onderscheiding en is zij Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Vaste  gezichten

Wie kent Annette Leeuw niet? Zij was 28 jaar vrijwilliger bij Welzijn Beverwijk. Ze ondersteunde de werkzaamheden van de beheerders van de diverse accommodaties, zij was één van de vaste gezichten van buurthuis Wijk aan Duin, beheerder van de multifunctionele accommodatie Meerestein en lid van de vrijwilligersraad. Sinds 2001 zet zij zich in voor het huurdersplatform van Woonopmaat. Deze organisatie houdt contact met gemeente en woningbedrijf en behartigt de belangen van de huurders bij o.a. woningrenovatie en groot onderhoud.

Klankbordgroepen

Maar daar blijft het niet bij, sinds 2015 fungeert zij daar als voorzitter en is zij lid van meerdere klankbordgroepen. Daarnaast is zij o.a. actief (geweest) als: -vrijwilliger bij handbalvereniging K.I.C -lid van de ouderraad Blije Burg -lid van de ouderraad Lunetten -vrijwilliger bij de voetbalvereniging R.K.V.V. DEM -bestuurslid van de Oranjevereniging Beverwijk -vrijwilliger bij de Zonnebloem -penningmeester van het St Nicolaas comité -penningmeester van de Stichting Kerststal St. Agatha -verkeersregelaar Avondvierdaagse Beverwijk en Heemskerk. Ook kom je Annette regelmatig tegen als er iets te doen is in Beverwijk. Achter de tap bij het kickboksgala tot boterhammen smeren bij het G-judo toernooi in de Walvis.

Achter de tap bij kickboksgala tot boterhammen smeren bij G-judo

Ze heeft het niet van een vreemde, haar vader was op zijn 17de al vrijwilliger bij de scouting en haar moeder heeft jaren bij de Zonnebloem geholpen. Ook zij zijn onderscheiden. Echtgenoot Lodewijk, zoons Rick en Rob, schoondochters Stefanie en Daisy, en de kleinkinderen Aimee-Lynn, Juul en Ted vierden het feestje mee met Annette Leeuw. Een fijne en menselijke vrijwilliger.