Dura Vermeer stelt bouwplaats De Fruitmeester in Beverwijk open

Nieuws
De Fruitmeester Beverwijk: woningen in aanbouw.
De Fruitmeester Beverwijk: woningen in aanbouw. (Foto: Dura Vermeer Bouw Midden West)

BEVERWIJK - Bij De Fruitmeester aan de Annie Palmenlaan in Beverwijk kan iedereen op zaterdag 17 juni een kijkje achter de bouwhekken nemen. Doorgaans is de bouwplaats van Dura Vermeer Bouw Midden West verboden terrein, maar tijdens de Dag van de Bouw op zaterdag 17 juni is deze van 10.00 tot 14.00 uur opengesteld voor publiek. De toegang is gratis en er valt een hoop te beleven voor jong en oud.

Tijdens Dag van de Bouw

In de sfeer van de tuinderscultuur creëert Dura Vermeer Bouw Midden West in De Fruitmeester vier bijzondere, bij elkaar passende buurten met een dorps karakter: De Erven, De Boomgaard, De Pluktuin en De Kassen. In de vier buurtjes wordt een diverse mix van woningen gerealiseerd: vrijstaande woningen, rijwoningen, kleine en grote appartementen én twee-onder-één-kap-woningen, waarvan acht volledig in hout. De bouw van De Fruitmeester is in september 2022 gestart en wij verwachten de eerste woningen in het vierde kwartaal van dit jaar op te kunnen leveren.

Tijdens de Dag van de Bouw kun je op het bouwterrein van twee van de buurtjes kijken hoe de bouw van de woningen vordert. Natuurlijk zorgen wij voor koffie, thee en limonade! Daarnaast kun je aansluiten bij één van de rondleidingen die wordt gegeven over het bouwterrein waar de houten woningen zich bevinden. Deze rondleidingen starten om 10:30, 11:30, 12:30 en 13:30 uur. Per korte rondleiding is er plek voor maximaal 15 personen. Zorg dus dat je er op tijd bij bent! 

Anke van Dijk, projectleider bij Dura Vermeer Bouw Midden West: “Er valt bij ons een hoop te zien en mee te maken op zaterdag 17 juni. Van dichtbij kun je nu zien wat er allemaal op de bouwplaats gebeurt. Ik nodig iedereen uit om de wereld achter de bouwhekken te komen ontdekken. We beantwoorden graag alle vragen die mensen hebben. Het wordt een leuke dag voor jong en oud.”

De Fruitmeester

De Fruitmeester wordt een duurzame wijk in de breedste zin van het woord. Energieneutraal, klimaatadaptief en natuurinclusief. We wekken energie op, bufferen water en passen duurzame materialen toe. Ook krijgt ieder buurtje een eigen vorm van collectiviteit die gelinkt is aan de tuinbouw van vroeger, zoals kassen, erfjes, een boomgaard en een pluktuin. Niet alleen duurzaam en gezond, maar ook een plek om even gezellig met de buren bij te kletsen. Door het vele aanwezige groen wordt het niet alleen een duurzame toekomstbestendige wijk voor mensen, maar ook voor dieren.

Meer informatie over De Fruitmeester is te vinden op: https://nieuwbouw-defruitmeester.nl.