Gratis parkeren in Beverwijk: dit zijn onze tips

Nieuws
Op sommige plekken is parkeren gratis.
Op sommige plekken is parkeren gratis. (Foto: rodi.nl)

BEVERWIJK - Parkeren zonder dat het je een fortuin kost, is een zeldzame vondst in veel steden. Maar in Beverwijk zijn er gelukkig verschillende locaties waar je je auto kunt parkeren zonder dat het je een cent kost. Of je nu de lokale bezienswaardigheden wilt verkennen, gaat winkelen in het stadscentrum of gewoon op bezoek bent bij vrienden en familie, hier zijn enkele van de beste plekken waar je gratis kunt parkeren in Beverwijk.

Stadscentrum

Als je op zoek bent naar gratis parkeeropties dicht bij het hart van Beverwijk, dan is het parkeerterrein bij Wijckerpoort, gelegen achter de Cineworld-bioscoop, een uitstekende keuze. Daarnaast vind je naast het treinstation een P+R-terrein aan de Wijckermolen met maar liefst 110 beschikbare parkeerplaatsen. Treinreizigers kunnen hier kosteloos parkeren, terwijl andere automobilisten hetzelfde uurtarief betalen als in het centrum van Beverwijk. Deze locaties bieden handige mogelijkheden voor zowel bezoekers als lokale bewoners om hun auto veilig en betaalbaar te parkeren terwijl ze genieten van alles wat Beverwijk te bieden heeft.

Winkelcentrum Beverhof

Voor wie van winkelen houdt, is het parkeerterrein bij Winkelcentrum Beverhof een uitstekende optie. Hier kun je je auto gratis parkeren terwijl je de winkels en boetieks in de omgeving verkent.

Woonwijken

In sommige woonwijken in Beverwijk kun je ook gratis parkeren. Wees echter respectvol tegenover de bewoners en zorg ervoor dat je geen overlast veroorzaakt.

Blauwe zone

In sommige delen van Beverwijk is er een blauwe zone waar je maximaal een beperkte tijd gratis kunt parkeren, meestal met behulp van een parkeerschijf. Zorg ervoor dat je de parkeerregels en tijdsbeperkingen volgt om boetes te voorkomen.

Gratis parkeren Zwarte Markt Beverwijk

Parkeren op de Bazaar in Beverwijk is niet gratis. Je betaalt 5 euro per dag. Als je een parkeerkaartje online koopt krijg je 10% korting.

Het is belangrijk om op te merken dat parkeergelegenheid in Beverwijk, vooral in het stadscentrum, op bepaalde momenten van de dag beperkt kan zijn. Daarom is het raadzaam om vroeg te komen als je van plan bent om tijdens drukke uren te parkeren. Daarnaast is het altijd verstandig om de lokale parkeerborden en -regels te controleren om onaangename verrassingen te voorkomen.

Met deze lijst van gratis parkeerlocaties in Beverwijk ben je goed voorbereid om de stad te verkennen zonder je zorgen te hoeven maken over parkeerkosten. Geniet van je bezoek aan Beverwijk!

Parkeren in Beverwijk kan gratis.