De 5 leukste fietsroutes in Beverwijk!

Nieuws
Rondje langs de kastelen.
Rondje langs de kastelen. (Foto: rodi.nl)

BEVERWIJK - Kun je in Beverwijk leuke routes fietsen? Ja zeker! Beverwijk is een stad gelegen in Noord-Holland, en biedt talloze mogelijkheden voor fietsliefhebbers om te genieten van de schoonheid van de regio. Met een mix van natuurlijke pracht, historische bezienswaardigheden en schilderachtige landschappen, zijn de fietsroutes in en rond Beverwijk de perfecte manier om de omgeving te verkennen. Hier zijn enkele van de meest adembenemende fietsroutes die je kunt ontdekken:

1. De Kustlijnroute van Beverwijk fietsen

31 kilometer

Begin je fietsavontuur aan de kust van Beverwijk. Deze route neemt je mee langs de uitgestrekte stranden en duinen van de Noordzee. Je kunt starten bij Wijk aan Zee en vervolgens langs de kustlijn naar het zuiden fietsen, genietend van de frisse zeelucht en het geluid van de golven. Onderweg kom je talloze strandtenten tegen waar je kunt stoppen voor een verfrissend drankje.

kustlijn beverwijk fietsroute
De kustlijnroute van Beverwijk.

2. Binnenstad en buitenwijken Beverwijk fietsen

54,5 kilometer

Deze route biedt een mooie mix van stedelijke en landelijke ervaringen. Begin in het historische centrum van Beverwijk en verken de sfeervolle straten en pleinen voordat je de stad verlaat en de groene buitenwijken in fietst. Je zult versteld staan van de contrasten tussen de bruisende binnenstad en de rustige landelijke gebieden.

binnenstad en buitenwijken fietsroute beverwijk
Binnenstad en buitenwijken fietsroute Beverwijk.

3. Landgoed fietsroute Beverwijk

50 kilometer

Voor degenen die houden van groene landschappen en parken, is de Landgoedroute een uitstekende keuze. Fiets door prachtige landgoederen zoals Landgoed Adrichem en geniet van de weelderige bossen en aangelegde tuinen. Deze route biedt een vleugje geschiedenis en natuurlijke schoonheid in één.

landgoed fietsroute beverwijk
Landgoed fietsroute Beverwijk.

4. Dijken en polders Beverwijk fietsroute

33,5 kilometer

De polders rondom Beverwijk zijn een uniek kenmerk van het Nederlandse landschap. Fiets door de uitgestrekte velden en langs pittoreske waterwegen terwijl je vogels observeert en de rust van het platteland ervaart. Deze route is bijzonder geschikt voor natuurliefhebbers.

dijken en polders fietsroute beverwijk
Dijken en polders fietsroute vanuit beverwijk.

5. IJmondhaven rondje fietsen Beverwijk

57 kilometer

Verken de havengebieden van Beverwijk en IJmuiden tijdens deze intrigerende route. Ontdek de bedrijvigheid van de havens, observeer de grote schepen en geniet van het industriële uitzicht op het water. Deze route is een boeiende mix van maritieme geschiedenis en moderniteit.

ijmond haven rondje fietsen beverwijk
IJmond fietsroute vanuit Beverwijk langs de havens.

Uitgebreide fietsroutes vind je op: www.fietsnetwerk.nl.

Fiets huren Beverwijk

Een fiets huren in Beverwijk is eenvoudig en handig. Er zijn verschillende verhuurpunten in Beverwijk waar je hoogwaardige fietsen kunt huren voor ontspannen ritjes langs de kust, door historische straten en prachtige natuur. Geniet van de vrijheid van fietsen huren in Beverwijk!