Sinterklaasintocht in Beverwijk 2023: dit moet je weten

Nieuws
Effe nog genieten aan de Spaanse kust met een glaasje...
Effe nog genieten aan de Spaanse kust met een glaasje... (Foto: Aangeleverd)

BEVERWIJK - In dit artikel vertelt de Sint over de Sinterklaas-intocht naar Beverwijk. Omdat uw correspondent op dezelfde dag jarig is als Sint Nicolaas, 6 december, mocht hij naar Spanje om de Goedheiligman te interviewen en te vragen of Sint in deze drukke periode nog tijd heeft om Beverwijk te bezoeken. Daar aangekomen hoorde ik van de Regelpiet dat de Sint op het strand was om nog even wat rust en zon te pakken, zodat hij gebruind en uitgerust straks met de boot naar Nederland kan. Al snel had ik Sinterklaas ontdekt op een ligbed in de zon. Goed ingesmeerd door de Zonnebrandpiet lag hij in zijn regenboog zwembroek wat in zijn grote boek te lezen.

door Siem Weterings

Sinterklaas, hoe gaat het met u? Vindt u het fijn om straks weer naar Nederland te gaan? 

“Prima mijn jongen, ik sta net als Ozosnel te trappelen om weer aan de slag te gaan. We zijn al maanden met de voorbereidingen bezig en als het dan zover is kan ik niet wachten om al die enthousiaste kinderen weer te zien die ons overal verwelkomen.’’

‘’Al hoop ik wel dat het weer wat opknapt, want ik zag op buienradar dat het de laatste weken behoorlijk prut is. Paraplupiet vindt dat niet zo erg, maar ik heb toch liever droge daken”

Komt u dit jaar ook weer naar Beverwijk en wanneer? Wij kunnen niet wachten op de Sinterklaas-intocht in Beverwijk!

“Jazeker, zo gauw ik aan land ben in Gorinchem op zaterdag 18 november gaan we als eerste naar Beverwijk. Het Ondernemersfonds en de Gemeente hebben een grote Sinterklaasintocht gepland op de Breestraat. Ik begreep dat er van 14:00 - 18:00 uur heel veel te doen is.’’

‘Dat alles goed verloopt neem ik meer dan 60 Pieten mee naar dit feest’

‘’Er is een pepernotenfabriek, er zijn demonstraties van sportclubs en de jeugdbrandweer, zelfs een mini-kermis en een draaimolen. Thomas de stoomlocomotief komt ook, er zijn marktkramen, een horecaplein, muziek van apenoten en gratis limonade voor alle kinderen. En voor de papa’s, mama’s, opa’s en oma’s hebben we glühwein. En ik heb geen haast, ieder kind dat met Sinterklaas op de foto wil, daar maak ik tijd voor. Om zeker te weten dat alles goed verloopt neem ik meer dan 60 Pieten mee naar dit feest.”

Top Sinterklaas, ik fiets gauw terug naar Beverwijk om het goede nieuws aan de lezers te melden. Nog een laatste vraag: mag ik een foto van u maken voor in de krant?

“Natuurlijk, geen probleem.” 

Maar toen greep toch Greet de Verkleedpiet in. Een Sinterklaas op de foto in zwembroek, dan kan toch niet, dus de Sint moest zich eerst aankleden. Dat was vlot geregeld en daarna weer snel op de e-Bike terug naar de Wijk. 

Tot zaterdag 18 november bij de Sinterklaas-intocht in Beverwijk op de Bree!