Lionsclub Beverwijk start actie: Douwe Egberts punten voor de Voedselbank

Nieuws
Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

BEVERWIJK - In december start Lionsclub Beverwijk weer met de inzameling van Douwe Egberts punten. Met deze punten krijgen de Voedselbanken pakken koffie voor hun klanten. 

De inzamelingsactie 

Iedereen kan de gespaarde punten inleveren bij winkels op de Breestraat, het winkelcentrum van Heemskerk en op adressen in Wijk aan Zee, Castricum en Uitgeest, en andere bedrijven, herkenbaar aan de raamposter D×E punten. Zie ook de website van Beverwijk.Lions.nl en de VoedselbankIJmond.nl 

Begin januari 2024 wordt de kerstactie afgesloten en gaan we aan de slag om alle punten te tellen. De uiteindelijke opbrengst zal in februari bekend worden gemaakt. Vorig jaar heeft de actie meer dan 2.000 pakken koffie opgeleverd voor Voedselbank IJmond-Noord. Lionsclub Beverwijk roept alle inwoners uit de regio op om mee te helpen aan dit project.

Lionsclub Beverwijk

De landelijke actie, die twaalf jaar geleden startte, groeide uit tot een actie waaraan dit jaar meer dan honderd Lionsclubs deelnemen voor alle Voedselbanken in Nederland. Vorig jaar werden in Nederland ruim 63 miljoen punten omgezet in 130.000 pakken koffie. Lionsclub Beverwijk zamelt Douwe Egberts punten in voor de Voedselbank IJmond Noord gedurende de maand december 2023. Vorig jaar kwamen ruim 2000 pakken koffie naar deze Voedselbank na het ophalen en tellen van ruim 1,2 miljoen waardepunten. 

December is bij uitstek de maand van gezelligheid en feestelijkheid, maar ook van saamhorigheid en betrokkenheid. Niet alleen in december, maar eigenlijk het hele jaar door hoort koffie daar natuurlijk bij. 

“Laten we de mensen in onze omgeving, waarvoor koffie niet zo vanzelfsprekend is, hiermee helpen, dat is een kleine moeite.” De totale opbrengst wordt bij Douwe Egberts verzilverd voor koffie. DE verleent hier een bonus op, omdat zij deze actie bijzonder en belangrijk vindt. 

“Wie denkt dat we met onze acties in de afgelopen jaren alle koffiepunten wel uit de markt zullen hebben gehaald, heeft het werkelijk mis. Een koffie- of theedrinkend huishouden verzamelt makkelijk 1.000 - 2.000 waardepunten per jaar.’’

De Voedselbanken en de actie

Voor 500 waardepunten geeft Douwe Egberts een half pond koffie aan Voedselbank IJmond-Noord. De pakken koffie zijn een zeer welkome aanvulling op de voedselpakketten die Stichting Voedselbank IJmond-Noord wekelijks samenstelt voor ca. 150 huishoudens (ca 450 volwassenen en kinderen). De deelnemers wonen in Beverwijk, Heemskerk, Velsen-Noord, Wijk aan Zee, Uitgeest of Castricum. Een pak koffie is immers al gauw te duur.

De Voedselbank is ook blij met andere donaties in de vorm van voedsel of een financiële bijdrage: “We kunnen alles heel goed gebruiken, zeker met de komende feestdagen in het vooruitzicht.”

Inzamelboxen

In de regio kunnen de DE-waardepunten worden ingeleverd in: 

-Beverwijk: Tegel 1893 Kookwinkel Breestraat 50; Kapper en haarwerken van den Berg Hilbersplein 29; Brasserie Grand Café De Smaeckkamer, Westerhoutplein 6; Kennemertheater Kerkplein 1; Optie 1, Breestraat 59; Slijterij Meerwijk, Breestraat 5

 -Heemskerk: Eetcafé Meesters en Juffen (Kerkweg 66); Gelukzaak Bekker Deutzstraat 33; J,de Roode, Slagerij Kerkweg 53; Bakker Meijer Gerrit van Assendelftstraat 7; Handbalvereniging DSS Sporthal De Waterakkers

-Castricum: Slijterij Nolet Stationsweg 13 

-Uitgeest: Makelaardij en Verzekeringen Groot, Beatrixlaan 29-33, Uitgeest Wijk aan Zee: Sonnevanck Rijckert Aertsweg 2.

-Wijk aan Zee Café deZon (Buurtcafé ) Voorstraat 54, Wijk aan Zee.