Gratis showbandjes ‘Beverwijk viert 725 jaar stadsrechten’ nu verkrijgbaar

Nieuws
Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

BEVERWIJK - Op donderdag 28 en vrijdag 29 december vieren Beverwijkers 725 jaar stadsrechten van Beverwijk. De Wijkertoren wordt dan tijdens een spectaculaire torenshow in de schijnwerpers gezet. De shows vinden drie keer per avond plaats; om 18.00, 19.00 en 20.00 uur. Alle inwoners van de gemeente Beverwijk zijn van harte uitgenodigd om dit unieke evenement gratis bij te wonen.

De toegang tot de torenshow is gratis, maar om verzekerd te zijn van toegang en wachttijden te vermijden, wordt geadviseerd het kosteloze showbandje. Dit helpt ook om het aantal bezoekers op het plein te reguleren, zodat iedereen op een veilige en comfortabele manier van de show kan genieten.

Vanaf 1 december zijn de showbandjes kosteloos verkrijgbaar op twee locaties: Kennemer Theater, Kerkplein 1 in Beverwijk: Tijdens de openingstijden van de theaterkassa woensdag t/m vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur en Pop-up Store op de Breestraat 108 in Beverwijk: elke zaterdag in december geopend van 10.00 tot 14.00 uur, zolang de voorraad strekt.

Jonge inwoners kunnen zelf een bijdrage aan de show leveren door deel te nemen aan een kleurplaatwedstrijd. Een deskundige jury, onder leiding van burgemeester Martijn Smit, zal de meest indrukwekkende inzendingen selecteren om te projecteren op de imposante Wijkertoren. Ook kiest Museum Kennemerland daarnaast nog een aantal tekeningen die een plekje zullen krijgen in een expositie tijdens de tentoonstelling “Geweld, Gewin en de Wijc”. Kleurplaten zijn verkrijgbaar bij alle basisscholen in Beverwijk, het Kennemer Theater en in de pop-up store op de Breestraat. Lever de kleurplaat vóór 18 december in bij het Kennemer Theater.

Info www.beverwijkviert.nl