Column Blik van Co: ‘Verkiezingen’

Nieuws
Afbeelding
(Foto: Mieke Elst-Backer)

Niemand had op zo’n grote winst voor de PVV gerekend. Ook in Beverwijk en Heemskerk heeft men hoog gescoord. In Beverwijk stemden 6.931 kiezers en in Heemskerk stemden 6.513 kiezers op de PVV. Voor de gemeenteraad van Beverwijk zou dit betekenen 16 tot 18 gemeenteraadszetels. Voor de gemeenteraad van Heemkerk 10 t0t 12 raadszetels. En dat is niet niks.

Waarom heeft men zo massaal op deze partij gestemd? Het kabinet Rutte IV laat een gigantische opstapeling van crisissen achter, in een land dat steeds armer en grimmiger wordt. Ik heb eens alles op een rijtje gezet wat ernstig ontspoord is, door geen of slecht beleid. In plaats van de regie te nemen over de instroom, heeft het kabinet aangestuurd op asieldwang voor alle gemeentes.

Te veel burgers voelen zich niet gehoord, voelen zich machteloos en verwaarloosd. Maar hierbij moet ik wel aantekenen dat dit ook op lokaal niveau gebeurt. De idioterie rond de BTW op groente en fruit die niet omlaag mag. Er moet eerst een extern bureau onderzoeken wat groente en wat fruit is. Voor Groningen moet een commissie onderzoeken waarom de aardbevingen schade nog steeds niet gecompenseerd is. 

Er is veel te verbeteren en zal een kabinet met PVV hierin verbetering kunnen brengen?

Ook is er een groot personeelstekort. De oplossing door het kabinet is om Noord-Afrikanen en Franse jeugd uit de voorsteden naar Nederland te halen. De oorzaken worden niet aangepakt. In het openbaar vervoer vallen regelmatig treinen uit door personeelstekorten. Het gevolg hiervan is vaak overvolle treinen. Maar we moeten wel de auto laten staan. 

En dan het toeslagendrama. Waar zeer grote schade is aangericht aan mensenlevens, zoals de uithuisplaatsingen van kinderen. Ik las dat de inspectie een hard oordeel hierover had geveld. In alle onderzochte dossiers (waarop rechters de uithuisplaatsingen baseren) was het feitenonderzoek niet op orde. Levens van kinderen zijn verwoest. 

De jeugdzorg is een tikkende tijdbom. De hulp voldoet niet aan de wettelijke norm. Gezinnen en kinderen in nood zijn gedupeerd door het wanbeleid van het kabinet Rutte IV.

Ik heb niet alles kunnen opnoemen in deze column maar er is zeer veel te verbeteren in ons land en zal daar een kabinet met de PVV hierin verbetering kunnen brengen? 

Co Backer

comarbacker@gmail.com