Repair Café in Wijk aan Zee

Nieuws
Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

WIJK AAN ZEE - Wat doe je met een broodrooster die het niet meer doet? Met een fiets waarvan het wiel aanloopt? Je broodrooster doet het niet meer. Weggooien? Mooi niet! Bij Gouden Gunje, aan de Gasthuisstraat kunt u op zaterdag 9 december van 12.30 uur tot 15.30 uur terecht bij het Repair Café van Wijk aan Zee en geef u spullen een tweede keus.

De vrijwillige reparateurs staan voor u klaar en helpen u graag. U hoeft geen gereedschap of materialen mee te nemen, want alles is aanwezig. U kunt naar het Repair Café komen met uw komen kapotte spullen: broodroosters, lampjes, föhns, kleding, fietsen, speelgoed, servies... alles wat het niet meer doet, is welkom. En deze kapotte spullen maken kans op een geslaagde reparatie. De reparateurs in het Repair Café weten bijna altijd raad. 

Door repareren te promoten, wil Gouden Gunje bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg. ‘’Dat is hard nodig’’, vindt Marieke Liebregs initiatiefneemster van het Repair Café in Wijk aan Zee. “In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Met het Repair Café willen we daar verandering in brengen.” U bent welkom in Gouden Gunje, aan de Gasthuisstraat te Wijk aan Zee op zaterdag 9 december 2023 tussen 12.30 en 15.30 uur staan zij klaar om u gratis te helpen bij alle mogelijke reparaties. Een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.