Kerstpakketten voor 225 gezinnen in Heemskerk en Beverwijk

Nieuws
vlnr: Miriam Toorenent, Fabienne Aardenburg, Reina Kalkman, Anita Perré-Meijer, Tessa Truijens en Marleen van der Horst.
vlnr: Miriam Toorenent, Fabienne Aardenburg, Reina Kalkman, Anita Perré-Meijer, Tessa Truijens en Marleen van der Horst. (Foto: Aangeleverd)

HEEMSKERK/BEVERWIJK - Begin 2019 kwam Marleen van der Horst in contact met de landelijke stichting Rocking Up X-mas. ( RUX) Zij was meteen enthousiast over het werk van deze stichting, die diverse locaties heeft in Nederland. Geld inzamelen om mensen die rond de armoedegrens leven een fantastische kerst te geven door deze gezinnen een 3 gangen kerstdiner dat door een kok samengesteld is met echt álle benodigde ingrediënten te schenken. 

Rocking Up X-mas: ‘Geluk is mooier als je het deelt!’

Hierop nam zij contact op met Anita Perré-Meijer die ook enthousiast was over dit concept en zo ontstond Rocking Up X-mas Heemskerk, Beverwijk kwam hier later ook bij. Gestart met 50 gezinnen te verrassen in 2019 en inmiddels organiseren zij dit voor de 5e keer en zijn zij een begrip in onze regio. Het tweekoppig-team werd uitgebreid en is inmiddels een kernteam van zes personen geworden. Samen met Reina Kalkman, Fabienne Aardenburg, Miriam Toorenent en Tessa Truijens zijn Marleen en Anita inmiddels een geoliede machine geworden.

Voor 2023, was het doel 200 gezinnen uit Heemskerk en Beverwijk te kunnen verrassen met een geweldig pakket, maar er zijn dit jaar ontzettend veel aanmeldingen, zoveel dat het helaas onmogelijk is om alle aangemelde gezinnen te voorzien van een kerstpakket. De ruimte waar de dames met alle vrijwilligers de pakketten inpakken is ruim, bij voetbalvereniging ADO’20, maar te klein om de bijna 300 aanmeldingen logistiek goed te kunnen laten verlopen. 

Ook is er tekort aan geld om alle aangemelde gezinnen een pakket te schenken. Met pijn in het hart hebben de dames moeten loten. Ze hebben besloten om voor 225 gezinnen te gaan, en hopen dat er nog veel donaties komen om dit te doen slagen. Steeds meer mensen hebben moeite om financieel het hoofd boven water te houden, mede door de inflatie en de energiecrisis. De gezinnen worden door de (sociale) instanties aangemeld zodat men ook zeker weet dat het terechtkomt bij mensen die het écht goed kunnen gebruiken.

Het basispakket bestaat uit een 3-gangenmenu dat de mensen zelf kunnen koken met recept en alle ingrediënten inclusief. Dit pakket kost ca 60 euro. Afhankelijk van de verkregen donaties vullen de dames het pakket aan met een eigenlijk niet te ontbreken kerstontbijt. Ook willen zij voor elk kindje een kadootje kopen, dit jaar zijn dat 430 kinderen. 

Op de wensenlijst van de dames van Rocking Up X-mas staat ook een dagje uit voor de kinderen in de kerstvakantie zoals naar een indoor-speeltuin, bioscoop of bowlen. Dat betekent dus dat er veel geld ingezameld moet worden om dit alles te kunnen verwezenlijken. Het zou zo mooi zijn als deze kinderen óók vol verhalen naar school komen na de kerstvakantie.

Voor extra avondmaaltijden hebben de dames de vegakaarten van de postcodeloterij ingezameld. Hier kochten zij houdbare producten van als extraatje bij het pakket. Voor het inpakken van alle pakketten mag de stichting ook dit jaar weer de kantine van voetbalvereniging ADO’20 gebruiken, waar de dames ontzettend blij mee zijn.

Met inmiddels bijna 90 enthousiaste vrijwilligers hopen zij er voor te zorgen dat vlak voor kerst deze gezinnen uit Heemskerk en Beverwijk hun kerstpakket krijgen. Een mooi goed doel wat ook echt heel lokaal is, het zouden uw buren kunnen zijn die een pakket ontvangen, want er is veel stille armoede. De ontvangers weten niet dat zij een pakket krijgen, maar ze weten ook niet van wie ze het pakket hebben ontvangen. De stichting biedt dit niet namens zichzelf aan, maar namens een ‘anonieme gulle gever’. Uiteindelijk zijn de gulle gevers de mensen en bedrijven die doneren en meehelpen om dit geweldige lokale initiatief te laten slagen. De slogan van de stichting luidt: “Geluk is mooier als je het deelt”.

Wilt u de dames helpen door een bijdrage te doen aan dit fantastische doel? Stichting Rocking Up X-Mas NL81 BUNQ 2038 5540 99, locatie Heemskerk/Beverwijk.