Die Wijcker Duinjaghers zet zich in voor buiten spelende kinderen

Nieuws
Gewoon lekker buiten spelen.
Gewoon lekker buiten spelen. (Foto: Pexels.com)

BEVERWIJK - De jaarlijkse Jantje Beton-collecte wordt organiseert van maandag 4 tot en met zaterdag 9 maart. Het is een collecte voor en door jeugdwerk in de buurt. In Beverwijk zet Die Wijcker Duinjaghers zich in voor deze collecte. Samen met nog 700 andere Scoutinggroepen en verenigingen in Nederland collecteren zij deze week voor Jantje Beton.

De helft van de opbrengst gebruikt Jantje Beton voor projecten die ervoor zorgen dat alle kinderen in Nederland veilig, vrij en avontuurlijk buiten kunnen spelen. De andere helft gaat naar Die Wijcker Duinjaghers die het geld inzet om jeugd en jongeren blijvend uitdaagt om lekker buiten te spelen. Het wordt geïnvesteerd in nieuw spel materiaal en onderhoud. Ook organiseren ze er evenementen van zoals een Hikedag of een open dag.

Gewoon lekker buiten spelen, dat wil ieder kind. Maar vaak is er geen speelruimte, is de speelplek slecht bereikbaar of niet uitdagend genoeg. Samen met de 700 andere Scoutinggroepen in Nederland is Die Wijcker Duinjaghers verantwoordelijk voor een groot deel van de opbrengsten van de Jantje Betoncollecte. Scouting staat voor ontwikkeling en uitdagend buitenspelen stimuleert de creativiteit en vindingrijkheid van kinderen. Daarom draagt Scouting graag een steentje bij om betere speelplekken te realiseren voor kinderen in heel Nederland.

Die Wijcker Duinjaghers

Die Wijcker Duinjaghers is in 1928 opgericht en biedt al ruim 95 jaar een leuke vrijetijdsbesteding aan Beverwijkse kinderen. Ze bieden 42 kinderen en jongeren wekelijks het Scoutingspel en doen dat vanuit het clubhuis op de Zeestraat 283.

De Scoutinggroep is onderdeel van Scouting Nederland, een jeugd- en jongerenorganisatie met 118.000 leden. Scouting staat voor uitdaging. Scouting biedt leuke en spannende activiteiten waarmee kinderen en jongeren worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. Kijk voor meer informatie op www.dwd-beverwijk.nl en www.scouting.nl.