Kevin van den Berg slaagt voor 3e dan judo

Nieuws

BEVERWIJK - Eén van de judoleraren van Ben Rietdijk Sport in Beverwijk, Kevin van de Berg (23 jaar) is onlangs geslaagd voor zijn derde dan judo. De Judo Bond Nederland organiseerde in sporthal de Walvis de tweede dan examens van het jaar.

Kevin van de Berg is op zesjarige leeftijd met judo begonnen in Beverwijk. Omdat hij graag in de sport verder wilde is hij naar het CIOS in Haarlem gegaan. Op het CIOS was judo zijn hoofdkeuze vak. Hij liep stage bij Yoradoshi en Ben Rietdijk Sport in Velserbroek.
In 2014 heeft hij zijn 2e dan gehaald en nu, na een langdurige training, zijn 3e dan. Drie mensen van de examencommissie zagen drie goed lopende kata's. (werpen en bewegen naar vorm). De werptechnieken heeft hij zelfs niet allemaal laten zien omdat de jury er snel uit was, het was ruim voldoende.
Ook het grondwerk was ruim voldoende. Doordat hij nu zijn 3e dan heeft behaald, heeft hij tegelijkertijd zijn judo leraar B verzilverd. Nu is hij gerechtigd om ook judoka's op te leiden naar zwarte band (1e dan).