Ideeën voor dagjes vakantiegevoel

Partnerbijdrage
Altijd leuk, even het (zaan)water op, inclusief fiets, met de Zaanferry.
Altijd leuk, even het (zaan)water op, inclusief fiets, met de Zaanferry. (Foto: Mike Bink fotografie)

REGIO - Marketing Zaanstreek wil bezoekers uit de regio en Zaankanters verleiden erop uit te trekken in eigen streek met ideeën voor dagjes vol vakantiegevoel. Op Zaanszomeren.nl worden suggesties gedaan voor een dagje groen, een dagje cultuur, een dagje actief, een dagje met het gezin en een dagje folklore. De vele activiteiten en bezienswaardigheden in de streek vormen de basis van elk dagje Zaans zomeren.

Lekker ‘Zaans zomeren’: van dagje actief tot gezinsuitje 

De voorgestelde dagjes zijn voorbeelden. Op basis van alle tips op Zaanszomeren.nl kan iedereen een eigen ideaal dagje zomeren samenstellen.

Gevraagd naar zijn ideale Zaanse zomerdag laat Hembrug Happening-organisator Peter Sikkes bijvoorbeeld weten: “Mijn ideale zaterdag of zondag begint natuurlijk op het Hembrugterrein met een expositie bij Artzaanstad en daarna heerlijk lunchen bij Restaurant Zanini, Restaurant Bois of bij LAB-44. Vervolgens pak ik op het terrein een expositie mee in Het HEM en fiets ik via de Havenstraat lekker Zaandam in op weg naar mini-expo Zaansgroen. Onder het genot van een heerlijk eindemiddagzonnetje dan nog een lekker koud drankje op het terras van Café Fabriek met op loopafstand restaurant Piri Piri of Mr. Momo voor het diner.”

Nienke Aussems, projectmanager bij Marketing Zaanstreek, adviseert de dagjes in eigen streek te plannen als er een leuke activiteit of een evenement plaatsvindt: “Er staan echt leuke festivals en activiteiten op de agenda. Die pak je dan mooi mee tijdens je dagje Zaanstreek.” Op de campagnepagina worden de leukste events uitgelicht en wordt verwezen naar de complete agenda op Zaans.nl/agenda.

Inspiratie in de Zaanstore

Voor nog meer inspiratie, handige routekaart, tickets, advies of een herinnering aan je leuke dagje uit kun je bij de VVV Zaanstore op Stadhuisplein 96 in Zaandam terecht. De Zaanstore is alle dagen geopend. Kijk voor openingstijden en webshop op Zaanstore.nl.