Leer de haven kennen tijdens Zeehavendagen Amsterdam

Partnerbijdrage
Zeehavendagen Amsterdam.
Zeehavendagen Amsterdam. (Foto: Benjamin Kotek)

AMSTERDAM - Kom naar Zeehavendagen Amsterdam van 22 tot en met 25 juni. Meer dan 50 attracties laten je proeven van wat zich allemaal afspeelt in de vierde haven van Europa. Ben je op zoek naar een goed betaalde baan in de havenlogistiek? Ook dan zit je goed. Het havenbedrijfsleven etaleert al zijn vacatures in een havenexperience die bol staat van de demonstraties, workshops en doe-activiteiten.

Iedereen komt aan zijn trekken tijdens het evenement. Je kunt op allerlei plekken langs het IJ, bij Het Scheepvaartmuseum, in Westpoort en Zaandam opstappen en leuke vaartochten maken. En zo kom je in havens waar je opkijkt tegen immense schepen en maak je kennis met mensen die in de haven werkzaam zijn.

Marine-fregat

Een keer achter de schermen kijken bij de Koninklijke Marine? Doe dan een tour op de hypermoderne Zr.Ms.De Ruyter die op 24 en 25 juni afmeert bij de Passenger Terminal Amsterdam. Tegenover het Havengebouw vind je vanaf vrijdag al de Holland. Deze klassieke zeesleper van 57 meter is ook open voor publiek en biedt verschillende vaarten aan.

De haven in

Zeehavendagen Amsterdam gaat vooral over wat de haven is en hoe het is om er te werken. Bezoekers kunnen in Amsterdam-Noord meedoen aan rondleidingen bij onder meer Damen Shiprepair en -Oranjewerf of de veerdienst van het GVB. Dieper in de haven in Westpoort kun je een neem je een kijkje achter de schermen bij C.Steinweg-Handelsveem, waar tonnen cacaobonen liggen opgeslagen of bezoek je de terminals in de Amerika- en Afrikahaven, waar de op- en overslag van stuk- en bulk goederen plaatsvindt.

Havenexperience

Als je snel in het hart van de haven wil komen, reis dan naar Station Sloterdijk. Van daaruit is het slechts tien minuten lopen naar de Westhaven pendeldienst aan de Capriweg die je naar de havenexperience aan de kop van de Westhaven brengt (v.v.).

Meer informatie over de Zeehavendagen Amsterdam vind je op de officiële website zeehavendagenamsterdam.nl of scan de QR-code, dan kom je vanzelf op de website terecht.

Zeehavendagen Amsterdam.
Scan mij.