HCV’90 trekt nieuwe trainer aan

Sport
Van links naar rechts: Karin Fernee (penningmeester), Richard Weel (trainer) en René Schelvis (voorzitter).
Van links naar rechts: Karin Fernee (penningmeester), Richard Weel (trainer) en René Schelvis (voorzitter). (Foto: HCV'90)

VELSEN-NOORD - HCV’90 heeft afgelopen donderdag 8 februari Richard Weel aangetrokken als trainer voor het volgende handbalseizoen. Richard is een oude bekende van de vereniging.

Richard speelde hij jaren in de selectie van HCV’90 (op landelijk niveau) en hij heeft diverse jeugdteams van HCV’90 getraind. Nadat Richard zijn trainersdiploma’s haalde, heeft hij onder andere training gegeven bij Nieuwegein, DSS en Dynamo. Maar hij beloofde aan de club ooit nog eens terug te komen en dat gaat dus volgend seizoen gebeuren. 

Bert Beers, voorzitter van de TC en een oude bekende van Richard, polste hem en na enkele constructieve gesprekken besloot Richard de stap te maken. De selectie van dames 1 van HCV’90 bestaat momenteel uit een groep jonge meiden die al jaren samen spelen. Het is een hechte groep die naast het handbal ook elkaars vriendinnen zijn en naast het handbal leuke dingen ondernemen. Samen met Richard gaan ze proberen hun niveau te verhogen en hoopt Richard stiekem dat er dit seizoen al promotie inzit. Samen met zijn huidige club, Dynamo, strijdt HCV’90 om het kampioenschap in de 2e klasse. De kampioen promoveert naar de 1ste klasse. Deze meiden kunnen dat niveau volgens Richard zeker aan. Om ervaring op te doen speelt het 1ste team volgend buitenseizoen al in de 1ste klasse. HCV’90 speelt de buitenwedstrijden in Velsen-Noord op Sportpark Rooswijk en speelt in het winterseizoen de thuiswedstrijden in Sporthal Kinheim in Beverwijk. 

Lijkt het je leuk om eens een kijkje te nemen óf om mee te trainen? Neem gerust contact op met de ledenwerving van HCV’90 via ledenwerving@hcv90.nl. Het bestuur wenst Richard en de selectie van HCV’90 veel succes en plezier samen.