SV Beverwijk voorziet derde helft van muziek

Sport
The Rocking Robins.
The Rocking Robins. (Foto: aangeleverd)

BEVERWIJK - Voetbalvereniging SV Beverwijk gaat muziek stoppen in de derde helft. Dat is het plan dat door het bestuur naar voren wordt gebracht. Eerder voorzag de voetbalclub al in muzikale aanvullingen wanneer de wedstrijd van het eerste team was afgelopen. Nu komt er een daadwerkelijk plan met als doel een financiële ondersteuning te regelen.

SV Beverwijk stond recent al in de belangstelling toen bekend werd dat er sprake was van een samengaan met voetbalclub De Kennemers. Daar hebben beide clubs inmiddels elkaar in gevonden en het proces van samensmelten is in gang gezet. Bestuurslid Roald Borms: “We zijn al jaren de kleinste voetbalvereniging van Beverwijk, met een relatief laag ledenaantal. De laatste jaren hadden we het financieel zwaar vanwege de corona en de hoge energiekosten.”

“Daarentegen zijn we wel heel actief als vereniging”, voegt Borms toe. In zijn ogen beschikt de voetbalclub over de juiste locatie als er een feestje gehouden wordt. “Op voetbaldagen hadden we al vaak een zanger in huis, om de derde helft te voorzien van een stukje muziek. Of voetbaltoernooien met erachteraan een muziekavond. Zo kwamen we in gesprek met Hein Kleine van de Rocking Robins.”

Volgens Borms Hein voetbalde Hein ooit een aantal wedstrijden bij SV Beverwijk, die dat bevestigt. Het komt de club ook goed uit want bij SV Beverwijk aan de Aagtendijk moeten momenteel alle zeilen worden bijgezet om als club financieel gezond te blijven. “Het idee van Hein Kleine om een concert te geven in ons clubgebouw komt dus prima van pas. En hoe noemen we dit! Juist de ‘3e Helft’, een verwijzing naar de gezelligheid na negentig minuten voetbal.”

Eerste editie

Zondag 10 maart is de eerste editie. “We zien ernaar uit om er een mooi feest van te maken”, aldus Borms. Hein Kleine vult aan: “Vorig jaar ontmoette ik een aantal spelers die aan Walking Voetbal deden. Ik heb toen een blauwe maandag meegedaan op het Beverwijk-complex aan de Aagtendijk. Ze vroegen me hoe het was omdat ik destijds na een partijtje Walking Voetbal, speciaal voor de oudere garde, na een zweepslag (spierblessure) moest stoppen.”

De spelers vroegen natuurlijk ook naar de band. Heel leuk, maar gaandeweg werd in dat gesprek duidelijk dat het niet best gesteld was met SV Beverwijk. Hein Kleine: “Nadat het hoge woord, het gaat dus slecht met de club, was uitgesproken stelde ik voor om wat nieuw elan in de club te brengen door een evenement te starten. Zo kwamen we op het idee ’een derde helft’ te organiseren als het eerste niet thuis speelt. Voor iedereen toegankelijk. Jan Holman zou dit met de club bespreken. Holman speelde samen met onder meer Leo Aardenburg en nog een aantal spelers op leeftijd Walking Voetbal bij SV Beverwijk.”

Niet veel later volgde een uitnodiging van het bestuur om dit toe te lichten. Er kwamen meerdere ideeën uit de bus om met onder meer The Rocking Robins een matinee te organiseren met Jukebox Jive muziek en gezellig dansen. Kleine: “Een soort reünie van voetballiefhebbers die in een leuke matinee over gespeelde voetbalwedstrijden kunnen ouwehoeren. Eigenlijk hetzelfde dat Johan Derksen, René van der Gijp en Jan Boskamp op tv doen; een voetbalprogramma waar muziek aan is toegevoegd. Dus daar hebben we uitgebreid met het bestuur over gedebatteerd. Dat voelde daar ook voor. Goed voor de clubkas en wie weet nieuwe leden!”

Op zondag 10 maart is de derde helft van 14.00 tot 18.00 uur. De toegangsprijs is 7,50 euro, met een maximum van 250 entreekaarten.