43e Wielerronde van Beverwijk terug in Stadscentrum

Sport
Wielerronde van Beverwijk op zondag 30 juni in het Stadscentrum.
Wielerronde van Beverwijk op zondag 30 juni in het Stadscentrum. (Foto: Adobe Stock)

BEVERWIJK -  Eén van de pijlers van het Stadsfeest, de 43e Ronde van Beverwijk, is teruggekomen met start en finish op de Breestraat in het centrum van Beverwijk. Vanwege de lange naweeën van corona was het wielercomité vorig jaar nog gedwongen om uit te wijken naar het wielerparcours in het Aagtenpark vanwege een tekort aan financiële middelen.

Wielercomitéleden en tevens oud-renners Jack van Hooff en Cees van Borre, zijn zich onvermoeibaar blijven inzetten om de Ronde van Beverwijk terug te brengen naar de Breestraat. “In een stad als Beverwijk, met zo veel middenstanders en grote bedrijven, moeten we de 43e Wielerronde van Beverwijk toch weer financieel rond kunnen krijgen”, verklaarden de heren. Dankzij hun inspanningen, de steun van wethouder Ali Bal namens het sportbeleid van de Gemeente Beverwijk, en de sponsoring van Ton Scholten, is er een eerste stap gezet om deze ronde weer te laten plaatsvinden in het Stadscentrum.

“We moeten roeien met de riemen die we hebben en hopen dat ook andere sponsors mee willen werken om de ronde tot een succes te maken.” Het wielercomité hoopt de 43e Ronde van Beverwijk financieel rond te krijgen en tevens te kunnen waarborgen voor de toekomst. Het wielercomité zal binnenkort de sponsors per mail benaderen met zes gevarieerde sponsorvoorstellen. Iedere deelname wordt door het comité gewaardeerd. “Wij hopen dat we na 30 juni kunnen melden dat het ons gelukt is en dat de Ronde van Beverwijk voorgoed terug is in het Stadscentrum tijdens het jaarlijkse Stadsfeest.” Het comité doet hiermee een beroep op ondernemend Beverwijk. “Het zou toch erg jammer zijn als dit vaste evenement tijdens de Stadsfeesten van Beverwijk voorgoed uit de stad zou verdwijnen.”

Zondag 30 juni

De 43e wielerronde wordt verreden op 30 juni op het bekende circuit Breestraat-Peperstraat-Koningstraat-Zeestraat. Er worden drie wedstrijden verreden in de categorieën Sportklasse, Dames en Eliterenners. De aanvang is om 12.30 uur en om circa 18.00 uur wordt er gefinisht op de Breestraat. Het geheel wordt opgeluisterd met horeca en muziek en een kermis op het Meerplein vlak om de hoek.

Sponsoren

Mocht je als bedrijf de wielerronde willen sponsoren én na 30 april nog geen sponsorbrief hebben ontvangen, neem dan contact op via organisatie@wielerrondebeverwijk.nl.