HGMK lezing: Kunstgeschiedenis en het Landschap

Uitgaan
Lezing over Kunstgeschiedenis en het Landschap.
Lezing over Kunstgeschiedenis en het Landschap. (Foto: Tom Kisjes)

BEVERWIJK - Historisch Genootschap Midden-Kennemerland geeft op donderdag 29 februari om 20.00 uur een lezing over Kunstgeschiedenis en het Landschap in het Huis van Geschiedenis, Noorderwijkweg 2a.

Hét landschap bestaat niet. Niet in het echt, niet in de kunst. Want landschappen zijn altijd aan verandering onderhevig, en de blik van kunstenaars die door de eeuwen heen ‘hun’ landschap verbeeldden, is altijd beïnvloed door de smaak, normen en waarden van hun eigen tijd. Jaap Velserboer toont aan de hand van uiteenlopende kunstwerken – van de muurschilderingen van Pompeï tot de hedendaagse Tekentafellandschappen van Loek Buter – hoe die relatie in elkaar steekt.

In oktober 2017 organiseerden Jaap Velserboer en Truus Zonneveld de kunstmanifestatie En boven de polder de hemel. Een etmaal lang in de Wijkermeerpolder met vijftien kunstwerken. Een van de kunstwerken was van Olivier Rijcken die dolers in het gras achter de Nieuwendijk op het land van Brakenhoff maakte.

Lezing bijwonen

De lezing bijwonen is gratis voor HGMK-leden, niet-leden betalen 5 euro.

Lid worden

Je kunt ook lid worden van het HGMK voor slechts 17 euro per jaar, inclusief lezingen, ledenbulletins en gratis toegang tot Museum Kennemerland.

Aanmelden en/of lid worden via hgmk.nl. In totaal zijn er 50 plaatsen beschikbaar voor deze lezing.