15-jarige jongen uit Castricum overvalt winkel met vuurwapen in Amsterdam

112-nieuws
Ruys de Beerenbrouckstraat in Amsterdam
Ruys de Beerenbrouckstraat in Amsterdam (Foto: Google Maps)

CASTRICUM / AMSTERDAM - Een avondwinkel aan de Amsterdamse Ruys de Beerenbrouckstraat is maandagavond overvallen. De 15-jarige overvaller uit Castricum is tijdens zijn vlucht aangehouden door de eigenaar en omstanders.

Bericht van Politie.nl

Gewapende overval Amsterdam

Rond 22.50 uur stapt een jonge man de winkel binnen. Een aanwezige medewerker ziet dat hij in één van zijn handen mogelijk een vuurwapen vast heeft. De jongen bedreigt het personeelslid en meerdere klanten met het wapen en wil geld. De medewerker voldoet hieraan maar ziet ook kans de eigenaar telefonisch te alarmeren dat hij wordt overvallen. Ineens lost de jonge overvaller een schot waardoor alle aanwezigen logischerwijs schrikken. De eigenaar komt niet veel later aan in de zaak en ziet de overvaller die vervolgens, met de buit, op de vlucht slaat.

15-jarige jongen uit Castricum aangehouden

De man achtervolgt de jongen te voet. Dan klinkt nog een schot, waarschijnlijk heeft de jongen deze tijdens het rennen afgevuurd. Ter hoogte van het Kruisherenpad kan de eigenaar, met behulp van enkele omstanders, de overvaller in de kraag vatten en overmeesteren. Niet veel later arriveert de inmiddels gealarmeerde politie die de verdachte, een 15-jarige jongen uit Castricum, overneemt en het vuurwapen in beslag neemt. De buit wordt even later op straat aangetroffen.

Adequaat optreden winkeleigenaar

De eigenaar van de avondwinkel en de omstanders hebben zeer adequaat en heldhaftig opgetreden. De politie is hen natuurlijk dankbaar maar verwacht absoluut niet dat eenieder op deze wijze acteert. Bel daarom in dergelijke situaties altijd 112 en probeer zoveel mogelijk informatie over de verdachte(n) door te geven.