Kindcentrum Helmgras van start

Algemeen
Loraine en Jessica helpen Carla Smits, bestuursvoorzitter van Tabijn en burgemeester Mans van Castricum bij de opening van kindcentrum Helmgras op de eerste schooldag.
Loraine en Jessica helpen Carla Smits, bestuursvoorzitter van Tabijn en burgemeester Mans van Castricum bij de opening van kindcentrum Helmgras op de eerste schooldag. Foto: Aangeleverd

CASTRICUM – Op 17 augustus is kindcentrum Helmgras aan het Korte Land in Castricum officieel geopend door burgemeester Toon Mans van Castricum en bestuursvoorzitter Carla Smits van Stichting Tabijn. Door inspirerend onderwijs en professionele opvang te bieden, krijgen alle kinderen op kindcentrum Helmgras brede mogelijkheden om hun talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen.

Eén visie

Kindcentrum Helmgras biedt onderwijs en opvang onder één dak, met één visie, één team en onder één leiding. Directeur Niels Vermij: “Elk kind is uniek, met al zijn talenten. Om kinderen zich optimaal te laten ontwikkelen en gelijke kansen te bieden, is het belangrijk dat onderwijs, opvang en zorg goed rondom het kind zijn afgestemd. Dat betekent dat ons onderwijs recht doet aan de leerstijl, het leertempo en de leerroute van elk kind. Op Helmgras staan wij voor talentvolle ontwikkeling voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Alle kinderen krijgen zo brede mogelijkheden om hun talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen. Met ons team van leerkrachten en opvangmedewerkers werken we samen aan de ontwikkeling van het kind.”

Talentvolle ontwikkeling

Adjunct-directeur Stephana Kruse vult aan: “Jaarlijks organiseren wij talentenklassen waarvoor kinderen zich door middel van een motivatie kunnen aanmelden. Daar leren kinderen Spaans of Chinees of werken aan Béta-vakken. Ook dragen onze teamleden hun talenten over in creatieve circuits, workshops en maandvieringen. Alle kinderen op Helmgras leren Engels en een muziekdocent begeleidt de muzikale talenten in het schoolkoor en de Helmgras-band. Zo komen kinderen erachter wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn.”

Kindcentrumontwikkeling

De ontwikkeling van basisscholen naar kindcentra is onderdeel van het strategisch beleid van stichting Tabijn, het bestuur waar Helmgras onder valt. Daarmee stimuleert Tabijn een brede ontwikkeling van kinderen en het bieden van gelijke kansen. Bestuursvoorzitter Carla Smits is er trots op dat zij vandaag samen met burgemeester Mans het eerste Tabijn kindcentrum in Castricum officieel kon openen. Zij feliciteerde het team en de kinderen en wenste hen een mooie start van een nieuw schooljaar.

Afbeelding