We gaan Nieuwjaarswandelen, weer of geen weer

Algemeen
Met de wind in de rug over het strand.
Met de wind in de rug over het strand. (Foto: Bert Westendorp)

CASTRICUM - Weer of geen weer, we gaan Nieuwjaarswandelen. De echte fanatieke wandelaar heeft geen moeite met wat regen of wind. Zelfs met windkracht acht zijn ze op het strand te vinden. Echte ‘diehards’ kom je in elke omstandigheid tegen. Voordeel van coronatijd is dat er geen beperkingen zijn opgelegd voor het aantal strandwandelingen.

We hebben in gemeente Castricum verschillende wandelroutes die worden aangegeven door de PWN, de ANWB, gemeente Castricum, Wandelnetwerk Noord-Holland, Noord-Holland Pad, NS wandelingen Noord-Holland, Lange-Afstand-Wandelpaden en Groene Wissel Castricum. En er zijn er nog meer in de regio Bergen, Schoorl.

Uitwaaien met Bella

De storm Bella trok onlangs over ons strand, maar ondanks windkracht negen gingen veel strandgangers toch uitwaaien. Januari is normaal gesproken de koudste maand van het jaar, maar de afgelopen jaren bleef het helaas veelal boven vriespunt. 

In 2021 is de voorspelling gunstiger. Het kan zomaar eens verrassend koud worden. Wie weet kunnen zelfs de schaatsen uit het vet.

Nieuwjaarswandelen met de hond Bella kan ook, vindt ze leuk, maar houd haar wel aangelijnd. Er gelden sowieso een aantal regels: op de pagina van Staatsbosbeheer lees je wat wel en niet mag, en waarvoor je toestemming nodig hebt van de boswachter. Maar kijk vooral ook op de toegangsborden bij de ingang van een wandelgebied. 

Na afloop lekker genieten van een kop erwtensoep of glühwein bij een van de ‘take away’ winterdorpjes die de restaurants hebben gebouwd.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Uitwaaien bij Deining en Zoomers.
Afbeelding
Een take away winterdorp in Bakkum.
Schotse hooglanders kom je tegen in het Noordhollands Duinreservaat.