Dutch Beach Art op het strand van Castricum aan Zee. Kunstenaar Tim Hoekstra maakte de foto met een Drone: "Alles in het leven is tijdelijk."
Dutch Beach Art op het strand van Castricum aan Zee. Kunstenaar Tim Hoekstra maakte de foto met een Drone: "Alles in het leven is tijdelijk." (Foto: Dutch Beach Art)

Landschapskunst, tot de vloed kwam

Algemeen

CASTRICUM AAN ZEE – Net op het moment dat het zondagochtend wat lichter werd, ging Dutch Beach artist Tim Hoekstra (47) uit Vijfhuizen aan de gang met een kunstwerk op het strand van Castricum aan Zee. Het leverde, zeker vanuit de lucht een prachtig tafereel op. Tim is niet alleen kunstenaar, maar ook drone-piloot en maakte ook deze fraai afgebeelde foto. Een paar uur later ging de zee met het kunstwerk aan de haal. De vloed zorgde er zondagmiddag voor dat het strand een stukje saaier werd.

Tim: “In de zomer woon ik op het strand in Zandvoort. Daar ben ik acht jaar geleden begonnen met het maken van de kunstwerken op het strand. Ik tekende altijd al met stokken of schelpen op het strand maar kwam op het idee om dit met een hark te proberen. De tekening werd hierdoor zo groot dat je het vanaf de grond niet meer kon zien. Met tape plakt ik vervolgens een gopro aan een vlieger. Deze is inmiddels vervangen door een DJI mavic zoom drone.”

Tim werkt graag in de natuur en houdt van het vergankelijke in deze manier van kunst. Afgelopen winter besloot hij om de Nederlandse kust verder te ontdekken. Hij tourt momenteel langs de Nederlandse kust. Vorig jaar eindigde hij op het strand van IJmuiden. Het kunstwerk is in Castricum aan zee is het eerste kunstwerk van zijn tour in 2021. Tim’s boodschap aan ons is dat we ons allemaal moeten realiseren dat alles tijdelijk is. Dat de Nederlands kust mooi is en dat we daar zuinig mee om moeten gaan!”

Maak jij ook wel eens een kunstwerk op het strand van Castricum aan Zee? Zandsculptuur, ‘gesamtkunstwerk’ of ‘readymade’? Stuur ons een foto: redactie.cbn@rodi.nl

i.s.m. onze verslaggever Bert Westendorp

Afbeelding
Sybrand en Mariet delen al 60 jaar lief en leed Algemeen 24 nov, 15:51
Afbeelding
Kerstdiner in De Schakel Algemeen 24 nov, 15:50
Afbeelding
Horecaplein Camping Bakkum heringericht Algemeen 24 nov, 15:49
Afbeelding
Rylana Seelen directeur Huis van Hilde Algemeen 24 nov, 15:47
Afbeelding
Nu ook Castricums Jeugdlintje Algemeen 24 nov, 15:45
Afbeelding
WK: zó stimuleerde Qatar de nationale voetbalgekte Oranje 24 nov, 15:00
Afbeelding
WK 2022: de best betaalde voetballers Oranje 24 nov, 13:30
Afbeelding
Verkeersmaatregelen centrum; ‘knip’ in de Dorpsstraat Algemeen 23 nov, 12:54
Afbeelding
WK-shirt Rode Duivels te controversieel voor Qatar Oranje 23 nov, 08:00
Afbeelding
Alle ogen gericht op de goudhaantjes tijdens WK Qatar Oranje 22 nov, 16:42
Afbeelding
Romy en Isabel in actie voor Gambia Algemeen 21 nov, 16:44
Afbeelding
Vogels in de winter: zo kun jij helpen! (3 tips) Algemeen 21 nov, 16:02
Afbeelding
FC Castricum draait warm tegen ZVC ’22 Algemeen 21 nov, 09:09