Podcastmaker Rolien Magendans.
Podcastmaker Rolien Magendans. (Foto: Provincie Noord-Holland)

Podcast Jouw Noord-Holland beantwoordt prangende vragen

Algemeen

NOORD-HOLLAND - Hoe weet een vos waar hij de weg moet oversteken? Waar kunnen we wonen als we allemaal 100 worden? En hoe slim is een slim verkeerslicht eigenlijk? De provincie Noord-Holland beantwoordt deze en andere prangende vragen in haar allereerste podcast. De eerste 3 afleveringen van de 10-delige serie ‘Jouw Noord-Holland’ zijn vanaf donderdag 25 maart te beluisteren.

In de reeks zoekt podcastmaker Rolien Magendans het antwoord op de meest uiteenlopende vragen over de provincie. De ene keer trekt ze met een ecoloog de natuur in, de andere keer gaat ze op reportage met verkeersdeskundigen.

Zo neemt de podcast Jouw Noord-Holland de luisteraar op een toegankelijke manier mee in belangrijke onderwerpen die spelen in de provincie Noord-Holland. Van natuur tot wonen en van mobiliteit tot circulaire economie. In de serie komen telkens een of meer experts aan het woord die samen het antwoord op de vraag geven.

In gesprek met inwoners

Luisteraars krijgen ook de mogelijkheid om zelf vragen in te sturen. De leukste vragen komen terug in een aflevering. Inwoners kunnen hun vraag stellen op www.noord-holland.nl/podcast en zich hier gratis abonneren op de podcast. Ook zijn op deze plek de afleveringen te beluisteren.

In aflevering 1 wordt de vraag beantwoord ‘Hoe weet een vos waar hij de weg moet oversteken?’ In aflevering 2 komt de vraag aan de orde ‘Hoe slim is een slim verkeerslicht eigenlijk?’ En in aflevering 3 is de vraag ‘Waar gaan we wonen als we allemaal 100 worden?’ Aflevering 4 van Jouw Noord-Holland verschijnt op donderdag 8 april. Vervolgens komt er elke 2 weken op donderdag een nieuwe aflevering online. De podcast is te beluisteren via www.noord-holland.nl/podcast


De podcast Jouw Noord-Holland kwam tot stand in samenwerking met radiomaker Sander de Heer, die jarenlang bij 3FM en NPO Radio 2 werkte.

Onderzoeksbureau Markteffect becijferde in zijn laatste Podcast Monitor dat inmiddels bijna de helft van de Nederlanders geregeld naar podcasts luistert.

Afbeelding
Afbeelding
‘Glasvezel primaire levensbehoefte’ Algemeen 29 sep, 16:56
Afbeelding
Kindercursussen voor de allerjongsten Algemeen 29 sep, 16:56
Afbeelding
Fiets 6 oktober lekker mee Algemeen 29 sep, 16:53
Afbeelding
Lars van Keulen klaar voor nieuwe uitdaging Algemeen 29 sep, 16:51
Afbeelding
Kinderraad van start op Helmgras Algemeen 29 sep, 16:49
Afbeelding
Music Train klaar voor nieuwe show Algemeen 29 sep, 16:48
Afbeelding
‘Help de minderbedeelden in ons dorp’ Algemeen 29 sep, 16:43
Afbeelding
Muzikaal kerstproject Breath of Heaven Algemeen 29 sep, 16:37
Afbeelding
Castricummers in het Concertgebouw Algemeen 29 sep, 16:34
Afbeelding
Openheid van zaken bij Fase Fier Algemeen 29 sep, 16:31
Afbeelding
Meepraten en meedenken over toekomst winkelcentrum Geesterduin Algemeen 29 sep, 16:28
Afbeelding
Red de egel: ontvang gratis egelhuispakket Algemeen 26 sep, 13:28
Afbeelding
Persoon opgepakt tijdens grote politieactie bij bedrijfspand Update 26 sep, 11:26