‘Eerste Kwartier’ kan gaan bouwen

Algemeen
Impressie van het Eerste Kwartier, vanaf achterzijde gemeentehuis.
Impressie van het Eerste Kwartier, vanaf achterzijde gemeentehuis. (Foto: aangeleverd)

CASTRICUM – Er is een raadsbesluit genomen over de bouw van appartementencomplex ‘Eerste Kwartier’ op het Raadhuisplein naast het gemeentehuis. Alle procedures zijn doorlopen en de raad heeft unaniem positief gestemd over het plan. Daarbij werd de duurzaamheid in het ontwerp en plannen geprezen, met onder andere de mogelijkheid voor bewoners gebruik te maken van elektrische deelauto’s vanuit het complex.

door onze verslaggever Aart Toth

De naam ‘Eerste Kwartier’ heeft zijn oorsprong in een gesprek van een kwartier waarin vastgoedadviseur Eric Kure met Wim van Vliet in conclaaf ging over betreffende locatie. Uit dat kwartier durende gesprek kwam zoveel positiviteit dat beiden bij herhaling de standpunten wisselden over nieuwbouwplannen. Dat resulteerde in de ontwikkeling en plannen maken. Helaas heeft Eric dit project niet af kunnen maken vanwege zijn overlijden. Als respect en nagedachtenis is het project genoemd naar dat ‘Eerste Kwartier’, waarbij de E staat voor Eric en de K voor Kure.

Er kan met de bouw gestart worden: 24 appartementen, waarvan 7 sociale koop. Begin 2022 start de bouw om een jaar later in 2023 de eerste bewoners te kunnen begroeten.