Start na de vakantie met een EHBO- cursus

Algemeen
Wat heb je allemaal nodig om eerste hulp te kunnen verlenen bij ongelukken?
Wat heb je allemaal nodig om eerste hulp te kunnen verlenen bij ongelukken? (Foto: Pexels)

CASTRICUM - Na de zomervakantie verzorgt EHBO Vereniging Castricum twee cursussen Eerste Hulp (het EHBO-diploma). Dinsdag 7 september start een cursus Eerste Hulp die zoals voorgaande jaren geheel klassikaal gegeven wordt. Zaterdag 13 november start een cursus Eerste Hulp waarbij deelnemers voorafgaand aan de klassikale lessen de theorie via e-learning online volgen. 

Waarom een EHBO cursus?

Een ongeval, iemand die op straat onwel wordt, een ongelukje in huis of bij het sporten; het gebeurt dagelijks. Weet u dan wat u kunt doen om iemand te helpen? Het verlenen van eerste hulp kan levensreddend zijn. In de cursus EHBO zijn verslikking, reanimatie, het bedienen van de AED en de eerste hulp aan kinderen inbegrepen.

Klassikale cursus

Deze cursus bestaat uit 12 lessen en start op dinsdagavond 7 september 2021. Het examen is op 7 december 2021 zodat u nog dit jaar gediplomeerd Eerste Hulpverlener kunt zijn. De lessen worden gegeven van 19.30 tot 21.30 uur in het EHBO leslokaal in Cultureel Centrum Geesterhage in Castricum.

Cursus met e-learning

De cursus bestaat uit een e-learning waarin u op uw gemak achter de computer alle theorie doorneemt en aansluitend vier praktijklessen om de handelingen uitgebreid te oefenen. Vanaf begin september 2021 krijgt u toegang tot de e-learning. Het doorlopen van deze theorielessen neemt circa 8-10 studie-uren in beslag. De praktijklessen starten zaterdag 13 november van 09.00 tot 12.00 uur. Het examen is 11 december zodat deelnemers ook bij deze keuze nog dit jaar gediplomeerd Eerste Hulpverlener zijn. Ook deze lessen worden gegeven in het EHBO leslokaal in Cultureel Centrum Geesterhage in Castricum.

Is de cursus veilig te volgen?

De cursusavonden en het examen worden op een veilige en verantwoorde wijze gehouden. Alle informatie over de cursussen en de kosten vindt u op www.ehbocastricum.nl. Daar staat ook een inschrijfformulier. Voor informatie of aanmelden tel.: 0251-651060 of secretaris@ehbocastricum.nl


Afbeelding