Vlinderkunst op de Rembrandtschool in Akersloot

Algemeen
Leerlingen van Groep 5 aan de slag met een 3D vlinder voor in de patio-tuin.
Leerlingen van Groep 5 aan de slag met een 3D vlinder voor in de patio-tuin. (Foto: Mieke Rozing)

AKERSLOOT - De kinderen van groep 4,5 en 6 kregen bezoek van De KunstKoets. Deze manier van cultuureducatie is een initiatief van Mieke Rozing, zij werkt voor de ISOB en verzorgt deze kunstlessen op meerdere basisscholen, deze keer was de Koets in Akersloot.

Alle groepen hebben aan het begin van het schooljaar een vlinderkastje gekregen, zo bestuderen zij de levenscyclus van de vlinder. Met dit thema hebben de kinderen hun kunstwerk gemaakt. Zij leerden niet alleen alles over de schoonheid van een vlinder maar zij ontdekten ook hoe je op verschillende manieren mooi afdrukken kunt maken. Groep 4 maakt hun mooie afdrukpatronen op hun vlinder van klei. Groep 6 werkte met linosnede. Groep 5 maakte een 3D vlinder en bestempelde de vleugels. Deze kunnen met een stok in de prachtige patio-tuin van de school staan. 

De tuin is heel bijzonder omdat daar niet alleen getuinierd kan worden maar ook liggen de kinderen daar in een hangmatje een boek te lezen. Heerlijk toch met al dat gefladder van zoveel mooie vlinders.

Vlinders van klei, groep 4.


Groep 6, linosneden. 

Leerlingen van groep 6 kleuren een linosnede in. (Foto’s: aangeleverd)