Open dag Montessorischool Castricum

Algemeen
Ontdekkend leren op Montessorischool Castricum.
Ontdekkend leren op Montessorischool Castricum. (Foto: Montessorischool Castricum)

CASTRICUM - Op de landelijke Montessoridag. Om die reden houdt de Montessorischool Castricum woensdag 9 maart 2022 is een extra open dag van 9.00 tot 12.00 uur. 

Op afspraak krijgen bezoekers een rondleiding van enthousiaste ouders om een goed beeld te krijgen van het dagelijkse Montessorionderwijs.  Bij de rondleiding kunt u een kijkje in de klas nemen en ziet u het montessorionderwijs in de praktijk. Neem gerust de peuter mee om te spelen met het mooie materiaal in de peuterklas. 

Gedurende deze ochtend vertellen kinderen hoe zij werken, geven leerkrachten onder meer aan hoe zij de vorderingen van de kinderen bijhouden en vertellen de ouders van leerlingen waarom zij voor deze eigentijdse vorm van onderwijs hebben gekozen. Ook is het mogelijk om met de directeur kennis te maken of om meer kindgerichte vragen te stellen. 

Peuterklas 

Montessorischool Castricum organiseert verschillende ochtenden in de week een peuterklas. Dit doen zij in samenwerking met Forte Kinderopvang en is bedoeld voor kinderen vanaf 2,5 jaar. Deze peuterklas sluit nauw aan bij de kleuterklassen waar de kinderen naartoe gaan als ze de vierjarige leeftijd bereiken. 

Alles onder een dak 

Voor alle kinderen van de school is het ook mogelijk om gebruik te maken van voor- en naschoolse opvang in samenwerking met Forte Kinderopvang, vanaf 7.30 uur. 

Aanmelden open dag 

U kunt zich aanmelden voor de open dag door een mail te sturen naar: eme.jonkman@isobscholen.nl

Sinds anderhalf jaar is de school gevestigd op een zeer centrale locatie van de gemeente Castricum: Sokkerwei 4. 

Nieuwsgierig geworden naar montessorionderwijs en -opvoeding, maar kun je deze ochtend niet? Bel voor een afspraak op een andere dag 0251-654888. www.kiezenvoormontessori.nl 

Afbeelding
Afbeelding