Valse berichtgeving over extra glasvezelnetwerk

Algemeen
E-Fiber heeft wel een overeenkomst met de gemeenten Castricum en Uitgeest.
E-Fiber heeft wel een overeenkomst met de gemeenten Castricum en Uitgeest. (Foto: Nico van Ast)

CASTRICUM/UITGEEST - Ruim een maand geleden werd bekend dat er eindelijk een glasvezelnetwerk aangelegd wordt in Castricum en Uitgeest. Nu lijkt het erop dat er opeens twee aanbieders zijn. Dit is echter onjuiste informatie. E-Fiber is de enige glasvezelexploitant die een overeenkomst heeft met de gemeenten. 

Niet Delta, maar E-Fiber legt glasvezelnetwerk aan

De partij die deze onjuiste berichtgeving verspreid is Delta Fiber. Het lijkt erop dat ze hopen, dat er door hun brutale promotie vraag ontstaat naar hun netwerk. Op hun website beweren ze glashard dat zij een glasvezelnetwerk gaan aanleggen in Uitgeest, Castricum en Bakkum. Ook hebben ze een persbericht verspreid, dat door diverse media voor waar is aangenomen. 

Echter, gemeenten Uitgeest en Castricum hebben enkel met E-Fiber een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Dit betekent dat E-Fiber in onze regio het glasvezelnetwerk zal aanleggen, net als zij al eerder hebben gedaan in Bergen en Heiloo. 

De aanleg van het netwerk staat gepland voor 2022 en 2023. De gemeenten zorgen voor de benodigde faciliteiten en houden toezicht op de werkzaamheden. Binnenkort start E-Fiber met communicatie naar inwoners.