Vitesse doet prima zaken uit bij JVC: 1-3

Nick van de Ven kopt in.
Nick van de Ven kopt in. ((Foto: Vitesse'22))

CASTRICUM - In het heenduel op de Puikman wist Vitesse pas in de slotfase JVC op de knieën te krijgen en met 4-3 te winnen. Ook dit keer bleef het tot het einde spannend omdat Vitesse tot vlak voor tijd een 1-2 voorsprong moest verdedigen.

Vanaf de aftrap ging Vitesse meteen op zoek naar een snelle voorsprong. De eerste kans was voor Martijn Kuijs, maar zijn harde inzet midden voor het doel kon in de 7e minuut net geblokt. Pas in de 24e minuut verscheen JVC voor het eerst bij het doel van Vitesse maar echt gevaarlijk werd het niet.

Aan de andere kant was Martijn Kuijs opnieuw dicht bij de openingstreffer maar dit keer ging zijn inzet via de bovenkant van de lat over. Bij de corner een paar minuten later was het alsnog raak. In een mêlee van spelers was het Nick van de Ven die de bal als laatste in het doel wist te werken: 0-1. Toch ging Vitesse niet met voorsprong de rust in want uit de 2e aanval van JVC ontstond vanuit het niets de 1e kans voor de thuisploeg en was het Danny Schol die vanaf rechts met een bekeken schot voor de ruststand zorgde: 1-1.

Die onverwachte gelijkmaker had kennelijk voor een flinke boost bij JVC gezorgd want de 2e helft leek de ploeg alle schroom van zich afgeschud te hebben en ging volop de strijd aan.

Toch was de eerste levensgrote kans al na 2 minuten voor Vitesse. Joey van Esveld creëerde die zelf op een meter of 5, 6 van het doel, maar in nagenoeg vrije positie knalde hij de bal kiezelhard naast. Na een klein kwartier spelen werd Nick van de Ven aangespeeld in het strafschopgebied waarna hij door een van de verdedigers werd vastgehouden. De bal ging dus op de stip, maar keeper Jip van Acquooij wist de penalty van Martijn Kuijs te keren.

In de 65e minuut was het toch Vitesse dat weer de leiding nam. Na een snelle uitval over de linkerkant wist Martijn Kuijs de instormende Nick van de Ven te bereiken die midden voor doel de bal meteen onhoudbaar binnenkopte: 1-2. JVC moet dus opnieuw op jacht naar de gelijkmaker maar gaf daarbij ook veel ruimte weg.

In de blessuretijd was zelfs de JVC-keeper bij corners tot 2 keer toe te zien voor het doel van zijn collega. Bij de tweede keer ging het echter mis toen Vitesse de bal veroverde en de pas ingevallen Menno Peters in de diepte kon worden gestuurd. Die was sneller dan de laatste verdedigers en kon vervolgens de bal rustig in het lege doel schuiven: 1-3.