FC Castricum gaat door oog van de naald

(Foto: Pixabay)

FC Castricum won afgelopen zaterdag de derby tegen Ado’20 met 3-2, maar liet dit bijna door de vingers glippen.

FCC begon goed aan de wedstrijd en stond binnen 3 minuten al 1-0 voor door een prachtig afstandschot van zo’n 25 meter van Carlo Vrijburg, deze zag zijn schot met effect in de kruising belanden.

Een kwartier later is het Joep Kornblum die net zo snel is als zijn broer Bart en vanaf het middenveld een spurt nam op een pass van Ernst Buijnsters, hij liep zijn tegenstander eruit en maakte het prima af, 0-2.

Vanaf de 30ste minuut gaat Ado’20 meer druk zetten waar FCC het moeilijk mee heeft, uit een corner en een scrimmage in het strafschop gebied, deed de scheidsrechter beslissen om de bal op de stip te leggen voor Ado’20. Onze penalty killer Lars Beukers stond er klaar voor en tikte het schot in de uiterste hoek uit het doel.

In de 45ste minuut krijgt Ado’20 wederom een corner en deze wordt door een Castricumse speler verkeerd ingeschat en in het eigen doel gekopt, 1-2, tevens ruststand.

Na de rust

FCC begint de tweede helft goed en er zijn over en weer wat kleine kansjes. We zijn in de 66 minuut wanneer Sebastiaan Weber het op zijn heupen krijgt, met verschillende passeer bewegingen weet hij dicht bij het doel te komen en de bal voor te geven, het is dan ook Menno Buijnsters die de 1-3 op het scorebord zet, alleen zorgde het niet voor rust in de ploeg.

In de 70ste minuut kantelde de wedstrijd volledig. Ado’20 zag zijn kans en zetten FCC onder druk, het is de 74ste minuut wanneer er een schot van Ado’20 op de lat beland en FCC goed weg komt. De aansluiting treffer komt in de 87ste minuut wanneer er balverlies is aan de rechterkant en Mats Castricum hier gretig gebruik van maakt, zijn schot verschalkt de goed keepende Lars Beukers, 2-3.

Het wordt billen knijpen voor FCC, ver in blessure tijd, aanval over rechts van Ado’20, de vrij gespeelde Ado speler haalt verwoestend uit en zijn schot komt onderkant lat en tipt voor de doellijn terug het veld in, hier komt FCC wederom goed weg. Een minuut later fluit de scheidsrechter af, een nipte overwinning voor FCC maar wel 3 hele belangrijke punten.